Ovog su tjedna polaznici programa 'Brodski kuhar' usvajali praktične vještine kuharstva, uz ugodno druženje i degustaciju gastronomskih užitaka koje su sami proizveli. Kuhali su kompletne jelovnike koji uključuju predjela, juhe, glavno jelo i desert. Recepti jela objavljeni su u udžbeniku-kuharici 'Nautički gastro turizam' koji je osmišljen i tiskan upravo kao rezultat rada na ovom projektu.
U sklopu dvogodišnjeg projekta 'Nautički gastro turizam', financiranog iz Europskog socijalnog fonda, 40 nezaposlenih polaznika programa steći će zvanje brodskog kuhara/pomorca. Programom je obuhvaćeno 35 nezaposlenih polaznika mlađih od 25 godina, 4 starija od 54 godine i 1 osoba s invaliditetom.
Bitno je naglasiti da se radi o besplatnom osposobljavanju u trajanju od 200 sati, od čega 60 sati teorije i 140 sati prakse. Osim što će znati privezati ili usidriti brod, pružiti prvu pomoć, obavijestiti nadležne službe o nesreći te se ponašati u takvim situacijama, polaznici programa usvojit će i kuharske vještine, koje su ovom prilikom vježbali u Splitu na praktičnoj nastavi kuharstva pod budnim okom i vještom rukom mentorice Ivane Smrk i 'Crnog mačka' Tomislava Igreca.
Nakon obuke iz kuharskih vještina čeka ih primjena usvojenih vještina na praksi koja se provodi na brodu na kojem će tijekom plovidbe pokazati svoja kuharska i pomorska znanja, ali i praktične vještine usvojene tijekom projekta.