Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RESNIK OBARA REKORDE Prvi put u povijesti u srpnju je preko splitskog aerodroma prošlo 723.048 putnika

RESNIK OBARA REKORDE Prvi put u povijesti u srpnju je preko splitskog aerodroma prošlo 723.048 putnika

Francuski nacionalni avioprijevoznik Air France je prvi put uveo linije do splitske Zračne luke

Prvi put u povijesti preko Zračne luke Split u srpnju je prošlo 723.048 putnika! Time je ove godine srušen još jedan u nizu rekorda. Lani je u srpnju preko tog aerodroma prošlo 695.509 putnika. 

- U prethodnoj godini je splitska zračna luka prvi put u povijesti premašila brojku od tri milijuna putnika u jednoj godini (3,124.067), a ove godine je preko tog aerodroma u čiju je obnovu i proširenje uloženo je 450 milijuna kuna u prvih sedam mjeseci ove godine prošlo 1.825.166 putnika, gotovo 110.000 više nego u istom razdoblju lani. Prvi dani kolovoza također protječu u rekordnim brojkama koje dosežu dnevno po 200 slijetanja i polijetanja u udarnim danima vikenda - poručuju iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Osim toga, francuski nacionalni avioprijevoznik Air France je polovicom  srpnja prvi put sletio u splitsku zračnu luku. Kompanija je odlučila uvesti tri leta tjedno tijekom srpnja i kolovoza. Većina francuskih turoperatora vrlo je zadovoljna ostvarenim bukingom i rezultatima, posebice za srpanj i kolovoz, ali i za rujan i listopad. 

- To potvrđuju i statistički podaci Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage prema čijim se podacima Hrvatska nalazi na ljestvici najprodavanijih inozemnih srednjih destinacija Francuza te bilježi porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine - zaključuju iz Turističke zajednice.

Vaša reakcija na temu