Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SASTANAK U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI Razmjena iskustava s ciljem poboljšanja uvjeta boravka američkih turista u Splitu

SASTANAK U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI Razmjena iskustava s ciljem poboljšanja uvjeta boravka američkih turista u Splitu

SAD predstavlja jedno od najvećih emitivnih tržišta u svijetu s 325,7 milijuna stanovnika od čega petina američkih državljana putuje u inozemstvo

Predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država danas su posjetile Turističku zajednicu grada Splita. Tako je vicekonzulicu Rebeccu I. Tehanu, u  pratnji službenice za konzularne poslove Martine J. Delije, primila  direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Kako su turisti iz SAD-a u Splitu od početka godine ostvarili 102.037 dolazaka i 298.382 noćenja, što je čak 12 posto više u dolascima i 14 posto više u noćenjima u odnosu na lanjsku godinu, to je bila prilika da se proširi suradnja TZ grada Splita i Konzularnog ureda Veleposlanstva SAD-a, koja bi trebala rezultirati unaprjeđenjem kvalitete boravka  gostiju iz SAD-a u Splitu, ali i dodatnom zaštitom i pružanju brzih informacija američkim turistima, zaključeno je u razgovoru.

Prema najvećoj mreži turističkih agencija za luksuzna putovanja u SAD-u Virtuoso, Hrvatska je za 2020. godinu uvrštena među top 5 svjetskih destinacija, što dodatno potvrđuje snažnu poziciju Hrvatske i Splita na tom tržištu. Inače, SAD predstavlja jedno od najvećih emitivnih tržišta u svijetu s 325,7 milijuna stanovnika od čega petina američkih državljana putuje u inozemstvo. Kako su Amerikanci među najboljim turističkim potrošačima među turistima, to ih čini vrlo poželjnim gostima na svim kontinentima. Odlična pozicija Splita ima uporište u razlozima putovanja američkih turista, kojima je na prvom mjestu upoznavanje novih destinacija, ali i prirodne atrakcije, povijesno-kulturno naslijeđe i kultura života, pa je za očekivati nastavak rasta dolazaka Amerikanaca u Split i u 2020., rečeno je na susretu u TZ Splita.


Vaša reakcija na temu