Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Staničić: Procijepljenost je osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na turistički sektor

Staničić: Procijepljenost je osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na turistički sektor

Direktor HTZ-a prokomentirao je što rade po pitanju pripreme sezone

RTL-u Danas gostovao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Prokomentirao je kako bi trebala izgledati turistička sezona - bilo je riječi o obaveznom cijepljenju svih turističkih djelatnika, što bi moglo stvoriti probleme kod onih koji to odbijaju.

- Mi ćemo raditi na promociji toga da je Hrvatska najbolja turistička sezona u prošloj godini, najsigurnija i dobro pripremljena i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola, promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju - izjavio je Staničić za RTL.

Sličan bi se problem mogao javiti i kod turista. 

- Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo, pa tako i na turistički sektor. Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. Osnovni preduvjet bit će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama - rekao je Staničić.

Dodao je i svoja predviđanja za sezonu: 

- Ove godine procjene govore da bi mogli biti na nekih 60-65 posto prometa, računamo da ćemo imati određen dio predsezone i onda glavnu sezonu.

Vaša reakcija na temu