Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Supetar SUPETAR Nastavljaju se radovi na uređenju plaže Vela luka

SUPETAR Nastavljaju se radovi na uređenju plaže Vela luka

U novom ruhu kupače će dočekati pred početak iduće turističke sezone

Nakon ljetne stanke u Supetru su nastavljeni radovi na uređenju plaže Vela luka.

'Trenutačno se gradi rampa za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti kao i za roditelje s dječjim kolicima. Uklonjene su metalne stepenice koje su bile neprimjerene za dio stanovništva, a predstavljale su jedini prilaz plaži s ceste', kažu iz supetarske gradske uprave.

Do sada je duž cijele šetnice uz plažu odrađena pripremna instalacija za javnu rasvjetu, kao i vodovodna mreža koja na ovom dijelu pomorskog dobra ranije nije postojala. Mreža će se prošiti pa će se kupačima na ovoj omiljenoj plaži osigurati i tri nova tuša.

'Po završetku ovih radova uslijedit će popločavanje cijelog betonskog dijela sunčališta plaže. Završetak radova planiran je prije početka turističke sezone 2025., a ovako uređena i potpuna plaža uz osvijetljenu šetnicu stvorit će jednu lijepu cjelinu za uživanje, kupanje i šetnju kako u dnevnim tako i u večernjim satima. Svojim će novim izgledom i sadržajem podignuti vrijednost same plaže u estetskom i funkcionalnom smislu', poručuju iz Supetra.

Uređenje plaže Vela luka započelo je u proljeće 2024., a dijelom ga sufinancira i Splitsko-dalmatinska županija.

Vaša reakcija na temu