Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Valamaru dodijeljeno priznanje GreenPRix za utjecaj na zajednicu

Valamaru dodijeljeno priznanje GreenPRix za utjecaj na zajednicu

ESG strategija najveće turističke kompanije u Hrvatskoj dobila je priznanje

Valamar je u 2022. godini objavio strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine koji imaju za cilj postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu te je najavio investicije vrijedne 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak. Priznanje Nacionalne nagrade za okoliš 2023 – GREEN PRIX u kategoriji 'Utjecaj na zajednicu', kojim se nagrađuju projekti i inicijative koje su doprinijele postizanju ESG ciljeva u široj zajednici, potvrda je pozicije Valamara kao lidera u održivosti.

'Iznimno nam je drago što je GreenPRix već drugu godinu zaredom prepoznao naše održive inicijative. Kao ključan dionik i lider u odmorišnom turizmu imamo obavezu stvarati nove vrijednosti za goste i lokalne zajednice, pazeći pritom na utjecaj na okoliš, razvoj ljudskih resursa i znanja, autentičnu ponudu te promicanje lokalne kulture', izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamar Riviere. 

Valamar je prošle godine osvojio GreenPRix nagradu za najambiciozniji projekt solarnih elektrana na hrvatskom tržištu koji je realiziran zajedno s E.ON Solar čime je pokriveno 6% ukupne potrebe za električnom energijom Valamara. Cilj projekta je doseći čak 15% udjela električne energije iz vlastitih solarnih elektrana do 2025. godine. 

Osim ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, Valamar je od 2015. godine uložio 65 milijuna eura u održivost te smanjio emisiju stakleničkih plinova za čak 70 posto u prvom i drugom opsegu. U 2022. godini Valamar se pridružio inicijativi CO2MPENSATING BY PLANTING, nagrađenoj na ovogodišnjem GreenPRix-u, u sklopu koje je kompanija zajedno s gostima posadila 3000 stabala.

Valamar je također veliki ulagač u turističku infrastrukturu, brojne programe za zaposlenike s ciljem razvoja ljudskih resursa i rasta plaća, te je odgovoran partner dobavljačima i podrška lokalnoj zajednici i društvu.

Vaša reakcija na temu