Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zračna luka Split u studenome u najavi ima osam redovnih linija!

Zračna luka Split u studenome u najavi ima osam redovnih linija!

Resnik će u ovoj godini ponijeti titulu najprometnije hrvatske zračne luke

Splitska zračna luka u najavi ima tri domaće te pet međunarodnih redovnih linija za studeni ove godine. Tradicionalno, s krajem listopada, završava ljetni red letenja te započinje zimski, u kojem će većina hrvatskih zračnih luka ostati bez brojnih linija i avioprijevoznika te ući u svojevrsni zimski san. 

Split, zračna luka koja će u ovoj godini odnijeti titulu najprometnije hrvatske zračne luke, u zimskom redu letenja također ima značajno manji broj linija, no veseli činjenica da će u studenome ove godine splitska zračna luka biti povezana s 8 domaćih i međunarodnih odredišta, piše Croatian Aviation.

Zanimljivo, od 5 međunarodnih odredišta, čak četiri su u Njemačkoj te jedno u Italiji.

Eurowings će u studenome nastaviti prometovati prema Splitu na dvije linije, iz Stuttgarta i Düsseldorfa. Linija iz Stuttgarta prometovat će tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, a od 18. studenog ukinut će se letovi utorkom. 

Linija između Düsseldorfa i Splita prometovat će dva puta tjedno, srijedom i subotom, a od 20. studenog samo subotom. Na obje linije najavljeni su zrakoplovi tipa A319. Kompanija planira u prosincu ove godine povećati broj rotacija te uvesti još linija, no to će prije svega ovisiti o samoj potražnji pa, kako nam je rečeno iz ove poznate aviokompanije, red letenja za prosinac još uvijek ne možemo smatrati definiranim. 

Najveći broj letova u studenome će, naravno, imati Croatia Airlines. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik povezivat će Split sa Münchenom, Frankfurtom i Rimom, a na sve tri linije trenutno su najavljeni svakodnevni letovi, čime će Croatia Airlines na tjednoj bazi obavljati čak 21 povratni let prema odnosno iz Splita. Tome još valja nadodati otprilike 21 tjedni let između Splita i Zagreba, koji će prometovati tri do četiri puta dnevno.

Uz Croatia Airlines, na domaćim će linijama prometovati i Trade Air. Karte još uvijek nisu u prodaji za zimski red letenja, no kako doznaju, to će se dogoditi do kraja ovog mjeseca. 

Trade Air će nastaviti prometovati između Rijeke i Splita dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, dok su letovi između Splita i Pule najavljeni također dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Valja napomenuti kako je uz zaustavljanje u Puli i Rijeci moguće nastaviti putovanje prema Zračnoj luci Osijek. 

Splitska zračna luka u najavi trenutno ima 51 tjedni let na 8 linija, taj će se broj povećati u prosincu kada će se u ovu zračnu luku vratiti i nizozemski KLM.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare