Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zračna luka Zadar / Facebook Zračna luka Zadar traži tko će nadzirati i upravljati projektom daljnje rekonstrukcije putničkog terminala

Zračna luka Zadar traži tko će nadzirati i upravljati projektom daljnje rekonstrukcije putničkog terminala

Radovi su procijenjeni na 370 tisuća eura

Zračna luka Zadar raspisala je natječaje za nadzor nad radovima rekonstrukcije i dogradnje treće faze (podfaza 3.3) putničkog terminala procijenjene vrijednosti 367.798 eura te upravljanje projektom vrijedan 98.080 eura, piše 057 Info.

Zračna luka Zadar jedina u Hrvatskoj ima dvije uzletno-sletne staze. U posljednjoj većoj rekonstrukciji 2012. godine proširena je zgrada putničkog terminala, uslijed čega je osposobljena za prihvat većeg broja putnika. U posljednjih nekoliko godina bilježi značajan porast broja operacija zrakoplova i prometa putnika zbog niskotarifnih linija, pa je raspisan natječaj za odabir rješenja za 'zgradu pod jednim krovom', odnosno centraliziranu putničku zgradu za domaći i međunarodni promet. Na natječaju provedenom 2019. godine od deset pristiglih radova izabrano je rješenje Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanić d.o.o. koje je dalje razradio idejni projekt te je nadopunjena lokacijska dozvola kojom je predviđeno 10 faza u realizaciji rješenja.

Treća faza radova podijeljena je u tri podfaze, od kojih dvije obuhvaćaju izgradnju privremenih građevina dok treća predstavlja dogradnju postojeće zgrade dilatacijom, koja će biti sastavni dio konačnog rješenja putničkog terminala. U funkcionalnom smislu 3. faza – podfaza 3.3 se odnosi na proširenje odlazaka (gateovi) i dolazaka na postojećoj putničkoj zgradi. Sve ostale funkcije se zadržavaju unutar postojeće zgrade (sortirnica i prihvat prtljage, prijavljivanje i kontrola putnika, trgovina, ugostiteljstvo i prostori administracije).

Usluge nadzora obuhvaćaju usluge stručnog nadzora (građevinski, strojarski, elektro), izvršenje uloge inženjera te koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova.

Što se tiče vođenja projekta, radi se o savjetovanju Zračne luke o provedbi ugovora, njegovom  administrativnom provedbom te ukazivanjem na aspekte koji mogu ugroziti njegovu uspješnu provedbu.

Vaša reakcija na temu