Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jurica Galić Juka FOTO/VIDEO Juka donosi priču o legendarnom komiškom brodu falkuši

FOTO/VIDEO Juka donosi priču o legendarnom komiškom brodu falkuši

Splitski pustolov nastavlja s istraživanjem Visa

Splitski pustolov i fotograf Jurica Galić Juka objavio je novi video s otoka Visa.

''Otok Vis' je putopis u kojem sam u osam dana (svibanj i kolovoz 2023.) snimio više od 40 lokaliteta, zanimljivosti i svjedočanstava. Nastao je uz logističku podršku TZ Vis, ali i brojnih volontera s otoka Visa. 

U drugoj epizodi se bavim poviješću i običajima grada Komiže. Posebno je zanimljiva priča o legendarnom ribarskom brodu (gajeti) falkuši, gusarima, crkvi sv. Nikole i običaju paljenja broda pored nje. Vodič u ovoj epizodi je Andrija Jončić, a posebno zanimljiv sugovornik je legendarni komiški lingvist, pjesnik i ljubitelj baštine Jakša Božanić', napisao je Juka u opisu videa.


Vaša reakcija na temu