Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot SPLIT ŠEZDESETIH Djeca su se igrala po zidinama, trgovi su bili prepuni štekata

SPLIT ŠEZDESETIH Djeca su se igrala po zidinama, trgovi su bili prepuni štekata

Evo kako je grad pod Marjanom izgledao tih godina

 - Je li to Grčka? Nije. Je li li francuska rivijera? Nije. Je li Turska, Švicarska, Rim? Nije. To je sve Jugoslavija, fascinantna zemlja koja privlači putnike iz cijele Europe - tim riječima započinje video koji je u 60-im godinama snimila avionska tvrtka Pan Am, a koji prikazuje brojne kadrove s hrvatske obale, posebno Dubrovnika i Splita.

- Ovaj grad je dobio ime prema 16 stoljeća staroj palači, koja bi svojom veličinom lako mogla prekriti šest nogometnih terena... deset tisuća ljudi ju je gradilo deset godina - govori među ostalim narator dok se prikazuju scene iz Splita tih godina.

Prikazane su brojne splitske znamenitosti, ali i trgovi koji su u to doba bili prekriveni štekatima.


Vaša reakcija na temu