Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press VIDEO Klapa Munita ugostila Grdovića na novoj pjesmi 'Ovo je Dalmacija'

VIDEO Klapa Munita ugostila Grdovića na novoj pjesmi 'Ovo je Dalmacija'

Nastavak dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje

U svojoj novoj pjesmi pod nazivom 'Ovo je Dalmacija' klapa Munita opet pjeva o Dalmaciji, ali ovog puta pokušava postaviti pitanje 'do kada će biti naša'. 

Autor teksta i glazbe, član klape Vjekoslav Šuljić od početka je znao - za pjesmu s porukom kakvu nosi klapi se treba pridružiti čovjek kojemu je Dalmacija u krvi, koji ju je proslavio u svojim pjesmama, veliki prijatelj Munite Mladen Grdović. Klapa je s njim do sada snimila nekoliko njegovih pjesama - vječna će uspomena ostati osvojeni Grand Prix Splitskog festivala 2016. s 'Ostavljam vas, moji najdraži'. Ovoga puta Grdović je gost u pjesmi Munite, čime se samo potvrđuje dugogodišnje prijateljstvo i glazbena suradnja.

Pjesma je snimljena u studiju Twenty Twenty, glazbeni aranžman je djelo Jere Šešelje, bubnjeve je odsvirao Goran Šućurović, nadahnute gitarske dionice Karlo Žampera. Za glazbeni videospot zaslužan je dvojac Davor Strenja i Damir Matešić, a sniman je na atraktivnim lokacijama u Lukoranu (Glumo), brdu Orjak kod Kali i u akvatoriju oko Telašćice.

Munita je peteročlana zadarska klapa koju čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Od početka ih je obilježilo djelovanje u više glazbenih pravaca - od tradicijske a capella klapske pjesme, pa sve do instrumentalnih autorskih skladbi s modernim glazbenim aranžmanima. Za svoj su rad nagrađeni nizom glazbenih nagrada na mnogim festivalima.

Novu pjesmu 'Ovo je Dalmacija' zadarska će klapa 21. srpnja predstaviti na festivalu 'Večeri dalmatinske pisme' u Kaštelima, na kojem su do sada pet puta uspješno nastupili, osvojivši čak 10 glazbenih nagrada.

 

Vaša reakcija na temu