Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović  Prkić ponovno o KK Splitu, Ivošević ga nazvao 'lijevim Podrugom'

Prkić ponovno o KK Splitu, Ivošević ga nazvao 'lijevim Podrugom'

Nova prepirka

Splitsko-dalmatinski vijećnik Direkta Jakov Prkić i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević ponovno su se upustili u raspravu putem društvenih mreža. Ovog puta tema je Košarkaški klub Split.

'Kad pomisliš da je nenamjensko trošenje novca preko Žute lige (objašnjeno kao administrativna pogreška)  kraj svih pokušaja upumpavanja novčanih sredstava u KK Split evo ti Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora vrhunskom ekipnom sportu iz proračuna grada Splita za 2024. godinu.

Dijeli se ni više ni manje nego 300 000 eura. Koji su to zapravo klubovi ekipnog sporta koji bi mogli sudjelovati, kako piše u ciljevima ovog poziva, u provođenju učinkovitih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta  i stvaranju boljih  sportskih rezultata u najmanje regionalnim ligama te promociju Grada Splita na globalnoj razini, čime se stvara neposredna društvena korist za lokalnu zajednicu?
Kakvo impresivni ciljevi. Sportski rezultati u regionalnim ligama, promocija Splita na globalnoj razini, društvena korist za lokalnu zajednicu. Regionalno, globalno, lokalno. Oksimoron udžbenika vrijedan. 

Vjerojatno je to zamišljeno ovako: Shorter i Benson potrče parketom u Čačku, rezultat objavi CNN, a Čistoća nabavi još jedan bio stabilizator.
Eh da, koji klubovi? Svakako na prvom mjestu klub zbog kojeg je ovo i pisano, KK Split. Kriterije može zadovoljiti i VK Jadran, a vrlo vjerojatno i Kuglački klub Mertojak. Mislim da je to sve, ali ako netko zna neki klub koji bi mogao zadovoljiti kriterije neka obavezno javi.

U pozivu nema detalja o načinu procjene prijava i kako će se pojedini kriteriji bodovati, samo stoji kako će Gradonačelnik imenovati Povjerenstvo. Ali popratni obrazac uz poziv pokazuje što će se ocjenjivati. Pa tako imamo: ukupan broj klubova koji sudjeluju u natjecanju, broj zemalja sudionika, broj sportaša, povijest i tradicija...
Zanimljiva je i formulacija iz točke 4. uvjeta Javnog poziva koja kaže da sportski klub uredno plaća doprinose i poreze te druga davanja prema državnom proračunu i proračunu Grada Splita; odnosno da nemaju duga po osnovi svih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Grad Split.

Iz ovoga nije jasno je li pozajmica uzeta od Grada, a koju KK Split nije vratio ima više od godinu dana ulazi u dugovanja? Ma..., opet jal progovara iz mene.
Mislim da bi se novac mogao ovako podijeliti: 200 tisuća KK Split, 100 tisuća VK Jadran. Ako u igru uđe i KK Mertojak onda Mertojaku 20 tisuća, a ovima po deset manje.

Da zaključim. Riječ je o jasnoj namjeri financiranja profesionalnog sporta javnim novcem, što je u EU zabranjeno', poručio je Jakov Prkić.

U odgovoru Ivošević Prkića naziva 'lijevim Podrugom'.

'Otkad je (barem medijski) Luka Podrug napustio splitsku politiku pomislio sam da više nemamo ljudi u splitskoj politici koji bužaju splitske klubove jer navijaju za neki zagrebački i gadno sam se prevario.

Je li Prkiću bliža Cibona ili Mladost ne znam, ali znam da taj možemovski priljepak problematizira kada Grad Split radi identično ono što rade njegovi možemovci u Zagrebu.

Ukratko priča počinje s rebalansom Grada Zagreba gdje Tomašević povećava sredstva za vrhunski sport u proračunu.
Utjecaj te zagrebačke političke odluke na splitski sport dogodio se vrlo brzo i Prkić je šutio.

Nakon toga prozivani smo i od strane Prkićevog poslodavca zašto i mi ne napravimo isto.

I onda kad napravimo identično ono što Prkićevi suradnici rade u Zagrebu i što Prkićev poslodavac zaziva, eto ti Prkića s pljucanjem.
Ako se Prkić ikad zapita zašto mu je rating bliže 0% nego izbornom pragu nek još jednom pročita ovo. Može bit da Splićani ne preferiraju ljude koji aktivno guraju zagrebačke klubove nauštrb splitskih', poručuje dogradonačelnik.

Vaša reakcija na temu