Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski 305. ALKA: Vojvoda Ramljak čestitao Milanoviću na govoru u Kninu te mu zahvalio što je odlikovao pripadnike HVO-a

305. ALKA: Vojvoda Ramljak čestitao Milanoviću na govoru u Kninu te mu zahvalio što je odlikovao pripadnike HVO-a

Hrvatska je nova, bolja država i društvo, poručio je

Iako je rakao da će uvodni govor biti kraći radi epidemioloških uvjeta, otvarajući 305. Alku, alkarski vojvoda, Boško Ramljak nije preskočio  osvrnuti se na govore koji su se mogli čuti povodom 25. obljetnice Oluje u Kninu. 

'Poštovani predsjedniče Milanoviću, čestitam Vam na državničkom govoru i pruženoj ruci pomirenja, a najviše Vam zahvaljujem što ste odlikovali generale Hrvatskog vijeća obrane koji su s nama rame uz rame branili i stvarali našu domovinu.  Predsjedniku Sabora čestitam na izvrsnom govoru u Kninu i emocijama koje ste iskazali za nas branitelje.  Premijeru, kao dva puta ranjeni dragovoljac  Domovinskog rata, želim poručiti da je naša Hrvatska postala nova, bolja država i društvo. Tako se ponašaju i govore pravi pobjednici', rekao je Ramljak. 

Na ovoj istoj stazi naši su preci prije više od tri stoljeća utemeljili  Alku i sačuvali je do današnjih dana. Alka je puno više od viteškog turnira, ona  predstavlja našu osobnu i kolektivnu memoriju, kazao je Ramljak, osvrnuvši se na Domovinski rat i tisuće dragovoljaca iz alkarskog kraja koji su u njemu sudjelovali.

'Danas smo ponovno na crti bojišnice i s cijelim svijetom borimo se protiv nevidljvog neprijatelja. Alkarima to nije prvi neprijatelj takve vrste', kazao je Ramljak ističući kako se sa sličnim neprijateljem Alka u povijesti susretala tri puta. 

Vaša reakcija na temu