Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKCIJA PNUSKOK-a Četvero privedenih zbog Ville Harmony, hotel dobio preveliku kvadraturu?

AKCIJA PNUSKOK-a Četvero privedenih zbog Ville Harmony, hotel dobio preveliku kvadraturu?

Sumnja se da je hotel Zorana Sikirice preizgrađen s obzirom na kvadraturu zemljišta

Istražitelji PNUSKOK-a jučer su ujutro priveli četiri osobe uključene u proces izdavanja građevinske dozvole za hotel Villa Harmony na Bačvicama. Osim službenice gradske uprave zadužene za izdavanje građevinske dozvole i dvoje djelatnika katastra, policija je uhitila i splitskog arhitekta, projektanta hotela tvrtke Špinut, bivšeg bankara Zorana Sikirice.

Sporna je građevinska dozvola odobrena za veću kvadraturu nego što bi to bilo moguće s obzirom na veličinu terena na kojem je sagrađen hotel te radnje koje su potom provedene u katastru. Akcija PNUSKOK-a bila je koordinirana, otprilike u isto vrijeme inspektori su se pojavili u Banovini, katastru i arhitektonskom uredu. 

Očekuje se da USKOK danas objavi koje slovo oko ove akcije koja je uslijedila pola godine nakon što su privedeni prokurist Špinuta Borislav Bašić, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva Željko Korica i bivši načelnik sektora u ministarstvu Josip Bienenfeld, koji je, prema USKOK-u, primio pet tisuća kuna mita da bi sastavio pozitivno mišljenje u postupku izdavanja izmjene i dopune građevinske dozvole. 

Izmjena je zatražena jer je tvrtka Špinut u sudskom postupku ostala bez 55 kvadrata terena na kojem je sagrađen hotel. Bienenfeld je dao pozitivno mišljenje za izmjenu, a slično je učinila i njegova nasljednica u Ministarstvu graditeljstva koja je dala novo mišljenje na traženje Grada Splita. 

Vaša reakcija na temu