AKCIJA U SPLITU Zatvarani noćni klubovi u ponoć!

AKCIJA U SPLITU Zatvarani noćni klubovi u ponoć!

'Zapravo su nam zabranili rad, ovo je kraj', kažu vlasnici

Diljem Splitsko-dalmatinske županije u petak navečer su tražili da se zatvore klubovi u ponoć. Iako je radno vrijeme dozvoljeno do ranih jutarnjih sati.

U Splitu su mahom svi zatvarani tada, a jednako je bilo i u Makarskoj. Vlasnici su ogorčeni. Nova pravila Nacionalnog stožera stupaju na snagu od ponedjeljka s ograničavanjem broja posjetitelja i radnog vremena. Ipak, državni inspektori su svima pokucali u petak navečer u ponoć.


- Dobili smo mailove u 20.57 sati o zatvaranju, nije nas se prestalo zvati. Tražili smo objašnjenje, a rekli su nam da to nije zbog nove odluke, nego primjene stare, da u naseljenim mjestima ne mogu barovi s glazbom iza ponoć, osim ako se ima dozvola. U našoj županiji nema niti jedan noćni klub van naseljenog mjesta, tako da su nam zapravo zabranili rad - kaže nam Domagoj iz udruge Noćnih klubova.

Napominje da dozvolu o noćnom radu ima Vanilla, a i njega su posjetili u akciji i upozorili.

- Ne znam što više reći, ubili su nas. Zašto smo se cijepili? Sve smo ispunili, a sada nam ne daju raditi. Ovo im je kraj kampanje cijepljenja, nema šanse da će itko više pristati. Obećan je normalan rad, a nas zatvaraju! - ogorčen je.

Prepričao nam je i da je suludo da su klubove zatvorili dok je na javnim površinama, poput Ovčica ili Bačvica toliko je okupljanje i buka na otvorenom da stanari ne mogu živjeti.

- Ko tu koga za.....? - podvukao je.

Načelnik Županijskog stožera Damir Gabrić kaže da su pojačane kontrole na cijelom Jadranu od strane državnog inspektorata i da zatvaranje nema veze s novom odlukom, nego s postojećom, o buci iza 23.30 sati. S tim da je na nivou države do ponoć dozvoljena glazba, a u Splitu do 23.30, stoga su inspektori bili iza ponoć na terenu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(104620, "");
Pregledaj komentare
29