Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT Alkarski vojvoda osuđen za nasilje u obitelji, traži se očitovanje Upravnog odbora zbog vrijeđanja i prijetnji

Alkarski vojvoda osuđen za nasilje u obitelji, traži se očitovanje Upravnog odbora zbog vrijeđanja i prijetnji

Digle se tenzije uoči alke

Boško Ramljak, alkarski vojvoda i savjetnik za sigurnost vlasnika splitskog škvera Tomislava Debeljaka, osuđen je na splitskom Prekršajnom sudu na dvije tisuće kuna kazne zbog psihičkog obiteljskog nasilja nad suprugom. 

Prije mjesec dana policija ga je privela na sud zajedno s kćeri nakon svađe u obiteljskom stanu u Splitu. Kćer je također bila prijavljena za prekršaj i privedena, no sud ju je oslobodio. 

Ramljak je bio uhićen sat vremena, a to mu se računa kao dan zatvora pa je kazna na koncu 1.700 kuna. Sud ga je obavezao i na plaćanje 200 kuna troškova postupka. 

Presuda je nepravomoćna i na nju Ramljak ima pravo žalbe. 

Nije, međutim, to jedini problem za alkarskog vojvodu svega tri tjedna uoči alke. 

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva dobio je prije koji dan dopis kojeg su uputili predsjednik i članovi Časnog suda. Traže da se zbog nečasnog ponašanja ispita sudjelovanje Boška Ramljaka u ovogodišnjoj Sinjskoj alci, a zatraženo je i očitovanje o vrijeđanju Časnog suda i Upravnog odbora te fizičkih prijetnji, kao i o medijskim napisima o nasilju u obitelji. 

U dopisu se navodi da su podnositelji očekivali da će Upravni odbor pokrenuti postupak u vezi navedenog, a kako se nije napravilo ništa, sada oni traže da se optužbe preispitaju i donese odluka o Ramljaku. 

Zvali smo predsjednika Upravnog odbora Stipu Jukića

'Čuo sam za taj dopis, ali nisam ga još vidio', kaže Jukić. 

Od predsjednika Časnog suda Boška Vladovića pokušali smo doznati o čemu je konkretno riječ. 

'To ćemo mi riješiti unutar alkarske čete. Dopis je poslan Upravnom odboru i očekujemo njihovu odluku', kratak je bio Vladović. 

Ramljak, pak, kaže da mu uopće nije poznato o čemu se radi. Ne zna ni za kakve prijetnje i vrijeđanje Časnog suda i Upravnog odbora. Presudu Prekršajnog suda još nije dobio.

Vaša reakcija na temu