Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ALKOHOL IM UDARIO U GLAVU Mladi Francuzi razbijali auta zaposlenika nakon što su ih izbacili iz noćnog kluba

ALKOHOL IM UDARIO U GLAVU Mladi Francuzi razbijali auta zaposlenika nakon što su ih izbacili iz noćnog kluba

Odlučili su se malo proveseliti zadnju noć u Splitu

Dvojica 20-godišnjih Parižana privedeni su prije dvije noći u Prvu policijsku postaju u Splitu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, odnosno, razbijanja automobila zaposlenika kluba Central. 

Bila im je posljednja noć u Splitu pa su se odlučili malo 'proveseliti'. Do ranog jutra, odnosno, 3 sata 'alkohol' im je udario u glavu pa su ih zbog stvaranja nereda izbacili iz kluba. 

Revoltiranim Francuzima na meti su se našla tri osobna automobila zaposlenika Centrala, koji su bili parkirani uz klub. Po izjavi vlasnika vozila, na svakom je napravljena šteta između 6 i 10 tisuća kuna. Uglavnom se radi o oštećenjima na limariji.   

Francuze su zadržali do dolaska policije koja ih je odvela u postaju na kriminalističko istraživanje. Napuhali su 1,2, odnosno, 1,3 promila pa im je trebalo neko vrijeme da se otrijezne. Dijelom su priznali (ne)djelo. 

Kako su stranci, pritvor zbog opasnosti od bijega činio se izvjesnim, no na koncu je ipak određena mjera opreza. Privremeno su im oduzete putne isprave, a Francuzi imaju obvezu javljati se dva puta tjedno u Prvu policijsku postaju. Navodno su spremni namiriti veći dio štete. 

Silom prilika, morat će sasvim neplanirano produžiti svoj boravak u Splitu, no slično se dogodilo i mladim Nizozemcima koji su koncem svibnja uhićeni zbog paljenja tende i inventara restorana na Prokurativama te prevare vlasnice apartmana kojoj nisu platili smještaj.   

Branitelj Edvard Sušac nije htio komentirati postupanje policije i rad pravosudnih tijela, no potvrdio nam je da su Francuzi, osumnjičeni za razbijanje vozila pred Centralom, pušteni na slobodu i da su i dalje u Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu