Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA 'Jasno je tko blokira grad, Kerum i njegovi'

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA 'Jasno je tko blokira grad, Kerum i njegovi'

Kako je počelo, tako je i završilo

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara stao je pred novinare nakon što je prekinuta sjednica Gradskog vijeća na kojoj se trebalo glasati o izmjenama GUP-a. Do toga, međutim, nije došlo. 

'Sjednica je završila djelomičnim uspjehom, djelomično je održana. Točke koje su prethodno čelnici oporbenih stranaka rekli da će podržati, a svi su izrijekom rekli da su za izmjene GUP-a, povukli su se. Otišli su. Netko će to nazvati mešetarenjem, netko kukavičlukom ili neprincipijelnošću. Činjenica je da sam učinio sve da pokrenemo izmjene i dopune GUP-a i pokrenemo ovaj grad koji punih 15 godina stoji blokiran, a znamo tko ga blokira. Blokira ga Kerum i njegovi. 

Procedure je trajala niz godina, znate da sam sklopio i ugovor s Društvom arhitekata, koje je i pripremilo izmjene i dopune. Sjetite se, svi su bili za to, osim Keruma. Sada kada je došlo vrijeme za glasovanje, otišli su. To pokazuje svu neprincipijelnost i razlog zbog čega naš grad ne ide naprijed. Zbog toga mi je žao.

Ja sam učinio sve u svojoj moći. Pokrenuli smo grad koliko smo mogli. Je li moglo bolje? Moglo je. Zato je potrebno raditi i u Gradskom vijeću. Podsjetit ću. Po predsjedniku Stanišiću Gradsko vijeće se uopće nije moralo sastati. Svi materijali su predsjedniku Gradskog vijeća poslani krajem veljače, dokaz je i Komisija za urbanizam koja je početkom ožujka raspravljala i usvojila izmjene. Usvojili su ih i Čikotić i Prkić, rekli su da će podržati, danas su se izgubili. To govori o njihovoj principijelnosti. 

Siguran sam da će ova blokada trajati još jedno vrijeme. Vjerujem da građani znaju tko blokira grad, a blokira ga Kerum i njegovi i da će mu građani na sljedećim izborima znati uzvratiti', kazao je Krstulović Opara. 

Novinari su ga pitali za moguću koaliciju HDZ-a i Keruma nakon izbora? 

'Toplo ću preporučiti da se to ne dogodi. Taj čovjek na početku mog mandata, rekli smo da on i ja nismo u koaliciji, da će on podržavati moju stranku. Njegovi vijećnici su podržavali moja rješenja i pomakli smo grad, vidite koliko smo napravili prometnica, škole. Taj čovjek je bio druga politička snaga, zadnji put je bio na sjednici Gradskog vijeća u travnju 2019. godine. A plaćen je od građana', kazao je Krstulović Opara. 

Žali li što nije išao na nove izbore zbog svega što je uslijedilo s Kerumom? 

'Na samom početku mandata bio sam presječen teškom bolesti koja me usporila i nakon toga nisam imao volje i snage boriti se na ponovnim izborima. Da sam to učinio, vjerojatno bi imali još bolji rezultat, a moja stranka i lista imali su najveći rezultat ikad u zadnjih 30 godina. Nepotrebno je vraćati se i pitati što bi bilo kad bi bilo. Imali smo hrabrosti napraviti ono što mnogi nisu uspjeli. Svi koji nisu danas glasali za pokretanje procedure za izmjene GUP-a zaklinjali su se u struku, a struka je ovo pripremila. Nema ih. Jasno je da su slabokrvni, nisu autentični i vjerodostojni. Nažalost, platit će na izborima zbog svega toga', rekao je splitski gradonačelnik. 

Zaključio je da može ponosno hodati gradom i da nikome ni kune nije ostao dužan.


Vaša reakcija na temu