Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andro Krstulović Opara: Oporba je iznijela cijeli niz objeda!

Andro Krstulović Opara: Oporba je iznijela cijeli niz objeda!

Žalosti me neodgovorno ponašanje vijećnika koji i dalje odbijaju raditi konstruktivno

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara se osvrnuo na prekinutu sjednicu zbog rušenja kvoruma. Opet su se vladajući osuli, ali ne vidi gradonačelnik u tome problem, nego u oporbi.

- Žalosti me neodgovorno ponašanje vijećnika koji i dalje odbijaju raditi konstruktivno, ali njihove odluke sasvim sigurno neće usporiti aktivnosti i funkcioniranje gradske uprave. Izvješće gradonačelnika čeka već tri mjeseca, pripremio sam lijepi prikaz i ovih prethodnih šest mjeseci i prikaz mog mandata u protekle dvije godine. To će javnost i vijećnici pričekati do sljedeće sjednice. Mi smo spremni i idemo dalje - kazao je nakon što je opet prekinuta sjednica uoči podnošenja izvješća o radu gradonačelnika.

Mediji su ga pitali zašto nije tako detaljno i pismeno pripremljeno i izvješće o Marjanu kao što je pripremio prezentaciju o svom radu. Upravo je nedostatak pismenog traga i nepodnošenja pismenog izvješća o stanju u park šumi bio okidač oporbi.

- Izvješće o Marjanu je itekako detaljno pripremljeno. Usmena izvješća i pismena su jednakopravne u Gradskom vijeću i jednako obvezuju - odgovorio je. 

Vijećnici nisu dobili materijal, nastavili su novinari.

- Nije točno - smatra gradonačelnik, a pitanje je li baš tako teško pripremiti materijale je prekinuo.

- Ponovit ću još jednom, oporba je iznijela cijeli niz objeda i konačno su prihvatili moj izazov, nakon niza uvreda koje su iznosili na prethodnim sjednicama. Gospodo, nemojte insinuirati, ako imate bilo kakvu indikaciju da je nešto napravljeno protupravno, krivo, ja ću biti prvi koji će pripomoći u razjašnjavanju takvih stvari. Ako to znači i krivična prijava protiv mene, napišite, siguran sam da će se kroz zakon razjasniti tko je kriv - završio je.

Vaša reakcija na temu