Foto: Pixabay APLIKACIJA ZA OBRTNIKE PaushApp olakšava proces izdavanja računa i izvršavanje obveza prema državi

APLIKACIJA ZA OBRTNIKE PaushApp olakšava proces izdavanja računa i izvršavanje obveza prema državi

Besplatna je

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije kreirao je besplatnu aplikaciju PaushApp. Namijenjena je svim obrtnicima paušalistima koji žele na pregledan i jednostavan način samostalno voditi poslovne knjige.

- S obzirom na to da paušalisti imaju jednostavne knjigovodstvene obveze, nerijetko se odlučuju za tu opciju. Pretrpan raspored i mnogo poslovnih aktivnosti dovodi do toga da im je čak i takvo jednostavno vođenje knjiga preveliko opterećenje - ističu iz Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Kažu da je, s tim u vidu, aplikacija osmišljena s ciljem da olakša obrtnicima proces izdavanja računa te izvršavanje obaveza prema državnim institucijama kroz vođenje knjige prometa i podnošenje PO-SD obrasca.

- Aplikacija je dostupna na stranici Centra za poduzetništvo ili putem linka Prijava (centar-za-poduzetnistvo.hr). Prije registracije, moguće je pristupiti i demo verziji, a pristupni podaci nalaze se na početnoj stranici aplikacije - kažu iz Centra.

Uz PaushApp, napominju, na stranicama Centra za poduzetništvo, dostupan je i kalkulator za izračun plaće. Izrada aplikacija sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Centar za poduzetništvo poziva sve obrtnike paušaliste da testiraju aplikaciju te da se jave u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili potrebe za podrškom tijekom prilagodbe na rad s aplikacijom PaushApp.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100489, "");
Pregledaj komentare