Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Arhitekti još nisu pristali sudjelovati u osmišljavanju Žnjana, sporna im je situacija s izgrađenim objektima

Arhitekti još nisu pristali sudjelovati u osmišljavanju Žnjana, sporna im je situacija s izgrađenim objektima

Baldasar je rekao da je to prebrođeno na način da zamisle kako ničeg nema, ali to im, čini se, nije dovoljan argument

Iako je najavljena suradnja s Fakultetom građevine, arhitekture i geodezije oko izmjena Detaljnog plana uređenja i rješavanje pitanja žnjanskog platoa i okviru dokumenta, struka ipak nije donijela konačnu  odluku kako su lakonski prezentirali ministar Lovro Kuščević i gradonačelnik Ivo Baldasar.

Nedoumice su i previranja, između ostalog, oko onoga što nam je prodekan Ante Kuzmanić uoči sastanka rekao - uvjet je da je čista situacija, odnosno da nema objekata. Na sastanku se o tome raspravljalo, Baldasar je rekao da je to prebrođeno na način da zamisle kako ničeg nema. Kuščević je više puta prisnažio da će taj naputak dobiti i napismeno. Na tome su arhitekti inzistirali. Kao i na odrednicama Grada što tamo želi.

Upravo o tome, o tim programskim odrednicama gradske uprave najviše ovisi konačni pristanak arhitekata. Iz dekanata su nam kazali da nisu za senzacionalizam i da ne bi željeli rečenice tipa kako ne žele sudjelovati. Dapače, žele sudjelovati, ali kada se raščiste sve nedoumice i kada bude 'napismeno' volja Grada tj. odrednice.

Vaša reakcija na temu