Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Azijatkinja još dobro prošla: Splićanka koja ju je rasistički izvrijeđala optužena da je pijana premlatila kćer kraj osnovne škole

Azijatkinja još dobro prošla: Splićanka koja ju je rasistički izvrijeđala optužena da je pijana premlatila kćer kraj osnovne škole

Tužiteljstvo traži dvije godine zatvora

Splićanka koja je završila u zatvoru na tjedan dana zbog rasističkog vrijeđanja azijatkinje iz Norveške, nedavno je optužena za tri kaznena djela na štetu svoje djece. Tužilaštvo traži jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora. 

Državno odvjetništvo tereti je da je u srpnju prošle godine u popodnevnim satima kraj igrališta osnovne škole u Spinutu s koncentracijom alkohola od 1,34 promila izudarala kćer. Prvo je na nju vikala, imala je primjedbe na račun njenog izgleda. Kada joj je kćer odgovorila da se tri godine nije brinula o njoj, tri puta ju je pljunula u lice, a zatim tri puta udarila šakom u kojoj je držala elektronsku metalnu cigaretu. Otišla je, a potom se vratila s desetogodišnjim sinom. Pred njim je ponovno počela udarati kćer po glavi i tijelu. Jednom ju je udarila i nogom u leđa. Uzela joj je mobitel, ali ga je kćer uspjela istrgnuti iz ruke. Nakon toga je majka udara najmanje deset puta po glavi i tijelu, čupa za kosu i guši. Kćer je vrijeđala da je štraca i kurva, prijetila davljenjem, a vikala je, vrijeđala i pljuvala i  prolaznike. Sve je to kod njenog sina izazvalo stanje šoka, uznemirenost i strah. 

Svega koji sat kasnije u prostorijama Prve policijske postaje bacila se na zid i napravila rupu 40 sa 60 centimetara. U stropu su se razdvojile ploče. 

Optužnica je tereti za tjelesnu ozljedu na štetu kćeri, povredu djetetovih prava na štetu sina te oštećenje tuđe stvari na štetu Republike Hrvatske. Za prva dva kaznena djela predložena je sankcija od po godine i pol zatvora, a za treće šest mjeseci. 

Okrivljena je u obrani priznala da je udarila kćer dok je u ruci držala električnu cigaretu te da ju je udarila još jednom bez cigarete. Negira ostale udarce. Tvrdi da je kćer bila bezobrazna prema njoj. Potvrdila je i da ju je izvrijeđala, kako se u optužnici navodi. Sin, tvrdi, nije ništa vidio, ni čuo jer se igrao sa strane. Negira i da je razbila zid. Kaže da ju je policajac bacio na zid. 

O optužnici tek treba odlučiti optužno vijeće Općinskog suda u Splitu, no isti sud već ima jednu pravomoćnu presudu protiv Splićanke. Prije četiri godine osuđena je na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine za prijetnju bivšem momku. Porezala ga je električnom cigaretom u arkadu iznad desnog oka i zaprijetila: 'Ako bilo tko mene ugrozi, napast ću ga nožem. Tebe ću prvog prerezati preko vrata'.

Vaša reakcija na temu