Foto: Veljko Martinović BEZ IZNENAĐENJA Hotel Marjan prodan Adris grupi za 324 milijuna kuna

BEZ IZNENAĐENJA Hotel Marjan prodan Adris grupi za 324 milijuna kuna

'Sigurni smo da će Split dobiti hotel kakav zaslužuje', kažu u Adris grupi

Hotel Marjan, nekad u vlasništvu bivšeg gradonačelnika Željka Keruma, prodan je Adris grupi za 324.046.698 kuna. Nadmetanje je trajalo od 30. srpnja do 13. kolovoza, a pristigla je samo jedna ponuda. 

Očekivano, jer Adris grupa kao najveći vjerovnik tvrtke Adriatic d.d. ima mogućnost kupiti hotel prijebojem. Nalaze se u prvom isplatnom redu, a potraživanja im vjerojatno i premašuju cijenu hotela. U takvoj situaciji, realno je bilo očekivati da će Adris postati novi vlasnik. 

Pitali smo ih o planovima. Koliko misle uložiti u obnovu i dovršetak započetog i kada bi nekad najpoznatiji splitski hotel mogao ponovno primiti goste.

'Pričekajmo da zakonom propisani postupak bude okončan, nakon čega ćemo moći govoriti o pojedinostima obnove hotela Marjan. Zasad vam možemo reći jedino to da nismo krili svoje ambicije. Adris je ozbiljan investitor. Sigurno smo da će Split dobiti hotel kakav i zaslužuje ovaj prelijepo grad', poručili su iz Adris grupe. 

Kerumova tvrtka Adriatic završila je u stečaju prije četiri godine zbog neisplate plaća radnicima iako je već bila sklopljena predstečajna nagodba. Kerum je nagodbu sklopio i za još nekoliko svojih posrnulih tvrtki, no brzo se pokazalo da nema realnih mogućnosti da bilo što realizira. 

Okrenuo se politici, a za to vrijeme napušteni hotel propadao je iz godine u godinu. Zainteresiranih je bilo, no Kerumovi uvjeti nisu nikog privukli. Hotel je u stečajnom postupku procijenjen na 432 milijuna kuna, a na prvom nadmetanju ponuđen je za tri četvrtine utvrđene cijene. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49951, "");
Pregledaj komentare