Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BEZ PREGLEDA DO PAPIRA Vlasniku poliklinike optužnica za lažna COVID uvjerenja i ostale liječničke svjedodžbe

BEZ PREGLEDA DO PAPIRA Vlasniku poliklinike optužnica za lažna COVID uvjerenja i ostale liječničke svjedodžbe

Optuženo je i troje zaposlenika te još dvije osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 67-godišnjeg liječnika i vlasnika privatne poliklinike. Uz njega je optuženo i troje zaposlenika poliklinike te još dvije osobe. Na teret im stavljaju zlouporabu položaja i ovlasti, izdavanje i upotrebu neistinite liječničke svjedodžbe te poticanje. 

Sve se događalo od konca 2020. do travnja 2021. u Splitu i Vrgorcu. Liječnika terete da je kao odgovorna osoba zdravstvene ustanove izdavao liječničke svjedodžbe iako ljudi nisu prošli preglede. Korištene su za dozvole za nošenje oružja, vozačke dozvole, naknadu za oboljenje, a izdano je i devet potvrda o preboljenju COVID-a. 

Optužen je i predsjednik jednog nogometnog kluba, i to zbog poticanja na izradu i ovjeru neistinitih uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za sudjelovanje na natjecanju bez obavljenog specijalističkog pregleda. 

Optužnica se bavi i pečatiranjem neistinitih COVID potvrda za 24 osobe kojima je tako omogućen prelazak granice krajem 2020. i početkom 2021. 

Državno odvjetništvo za liječnika i zaposlenika njegove ustanove traži kaznu zatvora, a za ostale uvjetnu.

Vaša reakcija na temu