Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić NOVI SASTAV VIJEĆA Vice Mihanović napušta splitski parlament, Marijana Puljak neće konzumirati mandat

NOVI SASTAV VIJEĆA Vice Mihanović napušta splitski parlament, Marijana Puljak neće konzumirati mandat

Crveni karton su dobili Ante Franić, Tamara Visković, Kristina Vidan i Jakov Prkić

Novi saziv Gradskog vijeća izgledat će znatno drukčije od prošlogodišnjeg.

Veći dio od osam mandata HDZ-a je još nepoznanica, ali promjene su drastične. Zbog novog zakona, iako je visoko bio na listi, odmah iza nestranačkog kandidata HDZ-a Zorana Đogaša, u Vijeće neće ući Vice Mihanović. Osim ako ponudi ostavku na mjesto ravnatelja Lučke uprave. 

Jednako tako ni ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin. Novo lice je dr. Dražen Budimir, član udruge HOS, a u klupe se može vratiti i tajnik HDZ-a Tomislav Prljević. Vijećnica će ostati i Ivana Relata. Iz proteklog saziva ostaje i Toni Tomas.  

Što se tiče Centra Ivice Puljka, potvrdi li pobjedu u drugom krugu, osim dosadašnjih vijećnika Igora Skoke, Anite Birimiše, Nenada Uvodića, i Željka Domazeta ostatak je relativna nepoznanica. Saborska zastupnica Marijana Puljak je kao 14. na listi izborila ulazak, ali neće biti opet gradska vijećnica. Luka Baričić je najavio ostavku na mandat nakon navodne 'seks afere'. Prema listi, u Vijeće bi prvi put mogli Maja Čović Bajramagić, Petar Ugarković, Viktor Zelić, Ante Alujević, Ante Krstulović, Duje Jakovčević, Magdalena Matijević i Milenka Rajčić

Što se tiče Mosta, Josip Markotić je ponudio mandat na raspolaganje pa je još neizvjesno hoće li ga stranka i prihvatiti. Uz njega je, prema listi, u Vijeću Ivica Grković. Na prijevremenim izborima treći mandat su izgubili i prema sadašnjem stanju stvari, Ivana Ljulj Cvitanić, jedna od najkvalitetnijih vijećnica neće biti dio ovog saziva. 

HGS Željka Keruma će vjerojatno uz Sašu Horvata ipak nastaviti braniti Igor Stanišić iako je treći na listi. Za očekivati je da će Kerum, nositelj liste, zamrznuti mandat. Među strankama desnice tu je i Domovinski pokret, prvi put su ušli u Gradsko vijeće, Aris Zlodre i Marko Žaja će se imati priliku iskazati. Boje ljevice će braniti SDP-ov dvojac Davor Matijević i Damir Barbir.

Crveni karton dobili su Tamara Visković, Jakov Prkić i Kristina Vidan te nezavisni Ante Franić

Vaša reakcija na temu