Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Bivšem pripadniku HRM-a koji je utapao bebu u hladnoj vodi povećana kazna za prijetnje supruzi

Bivšem pripadniku HRM-a koji je utapao bebu u hladnoj vodi povećana kazna za prijetnje supruzi

Sud u Splitu mu je dao pet mjeseci zatvora, a minimum je šest

Mariju Usanoviću, bivšem pripadniku HRM-a kojeg su policajci početkom prosinca 2021. golog hvatali oko kuće u Klisu nakon što je u kadi s hladnom vodom potapao svoju bebu, povišena je kazna za prijetnju supruzi. Sud u Splitu osudio ga je, naime, na djelomičnu uvjetnu kaznu po kojoj je trebao pet mjeseci zatvora odslužiti, a preostali dio kazne od godinu dana ne ako u roku provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo. 

Županijski sud u Zadru prihvatio je žalbu Državnog odvjetništva te povećao zatvorski dio sankcije na šest mjeseci. Naime, konstatirana je povreda Kaznenog zakona i prekoračenje ovlasti splitskog suda jer je propisano da neuvjetovani dio kazne zatvora mora iznositi najmanje šest mjeseci.

U zatvorsku kaznu Usanoviću će uračunati četiri mjeseca istražnog zatvora, koliko je proveo u pritvoru nakon uhićenja zbog ovoga kaznenog djela koje je počinio mjesec dana nakon što je pušten iz zatvora zbog slučaja utapanja bebe u hladnoj vodi. U tom predmetu je osuđen na dvije i pol godine za osobito teške ozljede koje je nanio bebi, prisilu prema službenoj osobi te povredu djetetovih prava. Pušten je na slobodu nakon objave presude uz mjere opreza, redovitog javljanja policiji te zabrane prilaska i kontaktiranja supruge. 

Vraćen je u zatvor nakon što je Instagram profilu ispod zajedničke fotografije sa suprugom napisao: 'Da barem zna koliko je nesretna i zavarava se. Kad bi barem znala tko uistinu je. Uskoro će Mario Hrvatsku okrenut naopako će. Mrtve prebrojit će. Ona svjesna nije da izgubiti Mario nema što više. Smrti se ne bojim, zatvor volim'. 

Usanović se svojedobno natjecao u reality showu, a otkaz u HRM-u je dobio nakon što je u Splitu uhvaćen s drogom.

Vaša reakcija na temu