Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bivši poreznik oštetio državni proračun za gotovo 2 milijuna kuna, nije uklonio ni bespravno sagrađene objekte na Čiovu

Bivši poreznik oštetio državni proračun za gotovo 2 milijuna kuna, nije uklonio ni bespravno sagrađene objekte na Čiovu

Popljuvao je djelatnike iz zadarske Porezne uprave nazvavši ih diletantima i balavcima

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko   istraživanje nad 64-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je  ostvario obilježja kaznenog djela utaja poreza ili carine  i protupravne gradnje.

Naime, sumnjiči se da je  davanjem netočnih i nepotpunih podataka  o dohodcima ili drugim  činjenicama  za poslove za koje je ostvario značajna novčana sredstva i bio dužan plaćati porez i druga davanja  u razdoblju od 2005. do 2010. oštetio državni proračun RH za više od 1.950.000 kuna.

Nadalje se sumnjiči da je  na području Čiova protupravno izgradio dva građevinska objekta, te  do danas nije postupio po rješenju  izdanom  2020. godine o uklanjanju spornih građevina.

U svezi navedenih kaznenih djela protiv njega će se podnijeti posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o Nikši Novaku, umirovljenom porezniku iz Trogira o kojem je nedavno pisala Slobodna Dalmacija zbog zastare poreznog duga od 1,95 milijuna kuna glavnice. Radilo se o poreznoj obvezi za razdoblje od 2006. do 2010. godine. 

Novak je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazao da je bio meta određenih ljudi koji su ga prijavili. Popljuvao je djelatnike iz zadarske Porezne uprave nazvavši ih diletantima i balavcima.

Vaša reakcija na temu