Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BLOKADA TRAJEKTA 'Dosta je više degradiranja nas koji opskrbljujemo otoke'

BLOKADA TRAJEKTA 'Dosta je više degradiranja nas koji opskrbljujemo otoke'

Vozač zbog kojeg je kasnio 'Tin Ujević' s polaskom tvrdi da je mjesta bilo i za šleper

Vozač šlepera Josip G. - koji je jutros blokirao isplovljavanje trajekta prema Supetru, parkirajući dijelom na rampi - ispričao nam je svoju stranu priče.

- Dosta je više degradiranja nas vozača kamiona koji opskrbljujemo otoke. Napravio sam ovaj potez u ime svih nas koji se redovito suočavamo s ovim problemom jer su danas stvarno u Jadroliniji pretjerali. Imali su rješenje, ali su odbili i meni je onda puka film. Zvalo me više vozača da mi čestita, zahvalni su mi. Rekli su mi da je njima sto puta došlo takvo što napraviti, a ne mogu, jer nisu vlasnici, nego vozači. Ja sam vlasnik i vozač - kaže uvodno.

Rekao nam je da je došao na vrijeme za ukrcaj, a ne 'svega nekoliko minuta prije', kako se tvrdi. Možda ih se pola ukrcalo, navodi, a kad je došao, vidio je da se automobili preusmjeravaju na gornju garažu.

- Bio sam uvjeren da rade mjesto za mene jer je bio moj red, a onda sam ostao šokiran kad sam vidio da nije tako, nego nastavljaju s automobilima. Brate mili, četiri reda je bilo, nastavio se ukrcaj - priča.

Izdvojio nam je još rješenja koja je predlagao, čak i u tom slučaju kada su nastavili s automobilima.

- Trajekt nije bio niti 70 posto pun dok se sve odvijalo. Mista je bilo i doša san na vrime - ponovio nam je. 


Poslao je i fotografiju s GPS signalom koja svjedoči o vremenu dolaska, kao i video iz trajekta. Dodao je da je parkirao 'na pola' ulaza i otišao popiti kavu. Razmišljao je ostaviti kamion tako i otići sam u policijsku postaju, ali se predomislio radi putnika. 

- Bilo mi je na kraju žao da obični ljudi ispaštaju radi ovih nekoliko neznalica iz Jadrolinije. To sam i rekao ljudima u trajektu i preparkirao, a oni su mi zapljeskali - završio je Josip.

Ponovio je da nije u redu da se vozači kamiona konstantno omalovažavaju, a radi se ipak o opskrbi otoka. Smatra da čak i ako nema dovoljno mjesta, da bi kamioni trebali imati prednost. Dodao je i da je policija koja je došla u luku bila više nego korektna.

Trajekt Tin Ujević je, podsjetimo, trebao krenuti u 10.45 iz Splita, no zbog incidenta je kasnio pola sata s polaskom.

Vaša reakcija na temu