Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Boban najavio nova zapošljavanja: Kratki smo s ljudima, imat ćemo problema s realizacijom projekata

Boban najavio nova zapošljavanja: Kratki smo s ljudima, imat ćemo problema s realizacijom projekata

Preuzimanjem ureda državne uprave u mirovinu je otišlo 73 ljudi, pojasnio je župan

Miro Bulj je na današnjoj sjednici Županijske skupštine upozorio na problem s kojim se susreću sinjski projekti koji su planirani u sklopu aglomeracije.

- To su projekti koji već pomalo kasne. U pitanju je 376 milijuna kuna samo za Sinj, veliki je to iznos, ali je problem što državni ured nije uspio riješiti imovinsko-pravne odnose i prijeti nam opasnost da to sve propadne - rekao je Bulj, a župan Blaženko Boban se složio s njim i otkrio u čemu je problem.

- Preuzimanjem ureda državne uprave nam se dogodilo da je 73 ljudi uzelo otpremninu koju su ponudili Vlada i ministarstva i otišlo u zasluženu mirovinu. Ostali smo kratki za dosta ljudi, posebno po ispostavama i mi u narednom periodu moramo primati ljude po ispostavama u raznim segmentima. Ovo govorim da znate, da sutra ne bude medijske hajke da zapošljavamo i da uhljebljujemo. Pred nama je pet aglomeracija i  svi projekti moraju biti završeni do kraja 2023. godine. U Sinju radi samo jedna žena. Problem će se dogoditi i u operacionalizaciji tih projekata, to je građevinska operativa koje na našem području nema - najavio je Boban.

Vaša reakcija na temu