Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bogović o 'Za dom spremni': HDZ je 'otac', Crkva 'majka' povijesnog revizionizma, a Thompson je željeno 'dijete' tih roditelja

Bogović o 'Za dom spremni': HDZ je 'otac', Crkva 'majka' povijesnog revizionizma, a Thompson je željeno 'dijete' tih roditelja

Prokomentirao je presudu Visokog prekršajnog suda

Suspendirani član splitskog SDP-a, Tomislav Bogović, također je komentirao odluku suda o tome da uzvik 'Za dom spremni' u Thompsonovoj pjesmi 'Bojna Čavoglave' nije prekršaj protiv javnog reda i mira. 

- O tome da je HDZ 'otac', a Crkva u Hrvata 'majka' povijesnog revizionizma kao i da je Marko Perković Thompson željeno 'dijete' tih roditelja, jasno je svakome tko je prisustvovao porodu. Nažalost, i sam narod se slobodno većinski odlučio za takvu umjetnu oplodnju jer je bilo (raz)vidno da prekid trudnoće nije opcija, a slijepca je teško natjerati da progleda. Najgore je što se, rehabilitacijom ustaštva, i oba roditelja žele rehabilitirati od izdaje hrvatskih nacionalnih interesa, besramno promovirane kroz sveprisutnu korupciju i kriminal (ratno profiterstvo, pretvorba i privatizacija, Vatikanski ugovori,...) - poručuje Bogović. 

Ovom presudom, dodaje, na 'mala vrata', Visoki prekršajni sud inaugurirao je novi pravni mehanizam u sustavu ljudskih prava: 'presumpcija nacionalističke nevinosti' odnosno svaka osoba koja zapjeva 'Za dom spremni' nevina je sve dok joj se ne dokaže da nije pjevala Čavoglave. 

- Dokle god postoji ovakva neujednačena sudska praksa i dozvola za govor mržnje, protivno Ustavu i odluci Ustavnog suda, Hrvatska će i dalje biti talac političke sudbine braka iz interesa i roditeljske spremnosti da čitav narod (i bez obzira na to što vlast pripada i proizlazi iz njega) prevede 'žednog preko vode', ali ne 'Za dom' nego 'Za sebe'. I za kraj, jedan Machiavellizam: 'Kao što od nesposobna i neiskusna suca ne možemo očekivati pravedne presude, tako se ne može očekivati da narod koji je pun zabluda i neznanja bude, osim u rijetkim slučajevima, razborit i pametan kad bira i nešto odlučuje - zaključio je Bogović. 

Vaša reakcija na temu