Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SAMARDŽIĆ IPAK NA SUSTIPANU 'Neka se organizator obrati Gradu Splitu, dobit će potrebne dozvole'

SAMARDŽIĆ IPAK NA SUSTIPANU 'Neka se organizator obrati Gradu Splitu, dobit će potrebne dozvole'

Srpski pjevač uklapa se u ambijent

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević objasnio je u čemu je ispao problem s organizacijom koncerta Željka Samardžića na Sustipanu. Kako smo jučer izvijestili, ravnatelj Park šume Marjan Marko Pejnović nije dao zeleno svjetlo za Samardžića, no poslije se predomislio i odlučio poslati cijelu stvar na Vijeće za kulturu Grada Splita. Problem je, kako pojašnjava Ivošević, zapravo tehničke naravi. 

'Prema novoj odluci o komunalnom redu, organizatori koncerata od Grada Splita trebaju zatražiti zaključak o proglašavanju manifestacije. Kako se radi o koncertu, uz to treba tražiti i zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. Organizator se nije obradio Gradu Splitu pa mu Javna ustanova nije mogla izdati koncesijsko odobrenje', navodi Ivošević. 

Ističe kako se Sustipan ubraja u lokalitete u zaštićenom području prirode na koje se primjenjuju stroža pravila. 

'Takve lokacije nisu prikladne za nikakav žestoki sadržaj, bez obzira radi li se o turbo folku ili heavy metalu. Nakon što se organizator obrati Gradu, dobit će potrebne dozvole budući da se konkretni izvođač može uklopiti u postojeći ambijent. Za usporedbu, bendovi poput TBF-a i Psihomodo popa na Sustipanu su nastupali isključivo u unplugged verziji. 

S obzirom na zaštitu prirode, logično je da ravnatelj pokušava smanjiti broj događanja u park šumi na najmanji mogući. Ali ako je Grad Split proglasio manifestaciju na toj lokaciji, onda se izdaju koncesijska odobrenja uz jasno propisana pravila sukladno Zakonu o zaštiti prirode', zaključio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu