Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Braća Rušić česti su gosti splitskog suda, jedna od žrtava starijeg Frane bio je i bivši gradonačelnik

Braća Rušić česti su gosti splitskog suda, jedna od žrtava starijeg Frane bio je i bivši gradonačelnik

Osuđivani su za krađe

Braća Ante i Frane Rušić, koji su privedeni nakon ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića, bili su česti gosti Općinskog suda u Splitu. Ante, koji se sumnjiči za ubojstvo, osuđen je na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog krađe u dućanu u Karamanovoj. Ukrao je nekoliko paketa Bajadere, bocu Plavca i dva pakiranja Nescafe. Dvije godine prije također je osuđen na uvjetnu kaznu jer se provozao na tuđem motorkotaču. 

Stariji brat Frane ima desetak predmeta na sudu, među njima i krađu stvari iz dvorišta bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Popeo se preko zida i dok mu je partner čuvao stražu na ulici, ukrao je dva produžna kabela, peraje, set alata. Šteta je procijenjena na tri tisuće kuna.

Uglavnom je osuđivan na uvjetne kazne, tako i u slučaju krađe torbice sa 100 eura i 300 kuna. Prišao je ženi na kolodvoru u Sukoišanskoj, prekoputa kuće i zamolio je za nešto para. Ona mu je dala, a on je iskoristio priliku i uzeo joj torbicu. Šteta je 146 eura. 

U Ulici Domovinskog rata odvezao je tuđi moped, no policija ga je brzo pronašla i uhitila. Za to je dobio šest mjeseci zatvora, dok je na rad za opće dobro osuđen za šaranje po zgradi splitskog HNK. 

Prije deset godina na fasadi kazališta je ispisao: 'Punk is not dead' i 'Daje se na znanje, pankeri će opet napraviti sranje'.

Vaša reakcija na temu