Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bulj pozdravlja odluku prema kojoj su Andrija Mandić, Milan Knežević i Aleksa Bečić nepoželjni u Hrvatskoj

Bulj pozdravlja odluku prema kojoj su Andrija Mandić, Milan Knežević i Aleksa Bečić nepoželjni u Hrvatskoj

'Živjela slobodna i suverena Crna Gora kojoj će Hrvatska uvijek biti prijatelj!'

Mostov saborsku zastupnik, sinjski gradonačelnik Miro Bulj ističe kako Hrvatska svim raspoloživim diplomatskim sredstvima treba onemogućiti 'maligan utjecaj Srbije i četnika Aleksandra Vučića na Crnu Goru'.

'Kao predlagatelj zaključka kojeg sam prije 22 dana uputio u proceduru u Saboru, a kojim sam tražio da se sve zastupnike u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu proglasi personama non grata, pozdravljam odluku Vlade Republike Hrvatske da predsjednika Skupštine Crne Gore četničkog vojvodu Andriju Mandića, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore proglasi personama non grata u Hrvatskoj.

Žalosno je što su se inicijatori ove Rezolucije i oni koji su je izglasali usprotivili dosadašnjoj suradnji s Republikom Hrvatskom, iako su svi znali da su naši interesi zajednički, posebno na putu europskih integracija', poručuje Bulj.

Ujedno iskazuje razočaranje zbog nedostatka sankcija prema osobama iz vladajuće stranke PES-a, osobito prema Milojku Spajiću, koji je imao ključnu ulogu u izglasavanju sporne rezolucije.

'Stoga zahtijevam da se Milojko Spajić, Vasilije Čarapić i Maida Gorčević proglase osobama non grata zbog njihovog nedopustivog ponašanja koje podupire ideje Velike Srbije s namjerom pretvaranje Crne Gore u pašaluk Aleksandra Vučića.

Poručujem svim sljedbenicima velikosrpske politike u Crnoj Gori -  vaše mjesto nije u Europskoj uniji!
Vrijeme je da se Crna Gora okuplja oko svojih istinskih suverenista i domoljuba i oslobodi institucije od velikosrba i četnika.

Zahvaljujem crnogorskim intelektualcima koji su jasno istaknuli da rezolucija o Jasenovcu ne predstavlja glas Crne Gore, već interese Srbije.
Živjela slobodna i suverena Crna Gora kojoj će Hrvatska uvijek biti prijatelj!', poručuje Bulj.

Vaša reakcija na temu