Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bulj u Sinju smanjio nezaposlenost za 20 posto

Bulj u Sinju smanjio nezaposlenost za 20 posto

'Naše mjere daju rezultate'

 Gradonačelnik Sinja Miro Bulj, prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilježi još jedan uspjeh zahvaljujući svojim mjerama koje sustavno provodi u Sinju. Naime, u kolovozu ove godine Sinj je imao 20 posto nezaposlenih manje nego u kolovozu prošle godine.

Nezaposlenost je smanjena i na mjesečnoj razini, pa je u kolovozu manje nezaposlenih nego u srpnju, a na godišnjoj razini, u odnosu na 2023. čak 272 nezaposlena manje, što znači 20 posto.

'Naše mjere daju rezultate, to se vidi u svim područjima, jer imamo i najveći rast obrtnika u Dalmaciji, najniži porez na dohodak pa naše Sinjanke i Sinjani imaju veće plaće, a tome se pridružuju i demografske mjere, čiji rezultati su itekako mjerljivi i jasni, uspjeli smo poboljšati demografsku sliku Sinja i Sinj po prvi put nakon dugo godina ima pozitivan prirodni prirast, više rođenih nego umrlih', rekao je gradonačelnik Miro Bulj.

Vaša reakcija na temu