Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BURNO NA SJEDNICI Marendić uzvratio na optužbe o navodnom ponašanju policajaca na Gripama
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

BURNO NA SJEDNICI Marendić uzvratio na optužbe o navodnom ponašanju policajaca na Gripama

Prekršajna prijava zamjeniku zbog 'omalovažavanja'

Oko prekršajne prijave koju je zaradio Bojan Ivošević na Gripama zbog rečenice policajcima ('maćani'), a da se nije reagiralo na navodne prijetnje od prolaznika te da je policija sprječavala ulazak vatrogasaca, referirao se Slobodan Marendić na upit Skoke.

- Od prve dojave do montaže betonske obloge, napravljeno je sve kako treba. Ako baš hoćete, policija je osigurala da je stablo tamo. Znači, policija. Da se makla, ne bi bilo stabla tamo - kazao je Marendić.

Jasne su, kaže,  bile zapovijedi, a ta je očuvati sigurnost građana.

- To znači da samo ovlaštene osobe smiju pristupiti. Da vatrogasac ulazi je prva odluka u toj situaciji koja je imala glavu i rep i ona je realizirana - izlagao je Marendić.

Rekao je da prekršajni nalog nee komentirati i da postoji institut žalbe. 

- Bila je to situacija povišenih tenzija i još  vam netko tko predstavlja instituciju kaže da ste 'maćani'. Ja mogu shvatiti da se radi o koloritu i izričaju osebujnom, ali policajac nakon najmanje osam sati intenzivnog pritiska i gdje vam dolaze s raznim papirima i tvrde različito, i netko vam kaže da niste baš normalni...Pa, i vi bi se pitali do koje razine bi trpjeli. Razina rasprave i očuvanje je kao da se nalazimo na granici Meksika i SAD-a.

Da se nastavio intenzitet, bilo bi možda i gore, privođenja, hvala Bogu da je završilo 

Lako je biti general nakon bitke, ja se stavljam u razinu pozornika kojima pravnici govore što da rade, a nisu riješili to pitanje. I on bi trebao to riješiti? 

Jedini zadatak je bio očuvanje sigurnosti građana - završio je Marendić.

Ako je netko prijetio, dodao je, nema razloga da ne ide prijava i naknadno. 

Lidija Bekavac iz HGS-a je nazvala sramotnim ponašanjem Ivoševića. Skoko je naveo da Bojan može biti uzor svakom čovjeku u gradu. 

Kako je bilo burno svjedoči i reakcija vijećnika Srđana Marinića koji joj je dobacio da 'muči'. U obranu vijećnice stala je Ivana Zelić i promptno pozvala na ispriku, ali se Marinić nije vratio u vijećnicu.

Vaša reakcija na temu