Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Četvorica vozača Prometa dobila izvanredni otkaz ugovora o radu

Četvorica vozača Prometa dobila izvanredni otkaz ugovora o radu

Radili su faturete dok su bili na bolovanju, jedan je bio pod utjecajem alkohola

Splitski Promet uručio je izvanredne otkaze ugovora o radu četvorici svojih djelatnika nakon za to predviđene zakonske procedure, potvrdio nam je direktor Miroslav Delić.

Kako doznajemo, radi se o vozačima. Neki su radili faturete za vrijeme bolovanja, a jedan je taksirao nakon radnog vremena, pa na posao dolazio umoran te je napravio nekoliko nezgoda.

Kod jednog djelatnika je na radnom mjestu utvrđena pak prisutnost alkohola.

Ovo su prvi otkazi u mandatu Miroslava Delića koji je preuzeo Promet prije nešto više od dvije godine.

- Nakon tehnološkog moderniziranja, uvodimo red u svim segmentima poslovanja pa tako i u ovome - kratko je komentirao otkaze direktor Prometa.

Prije samog otkaza provedena je potpuna zakonska procedura u sklopu koje su djelatnici mogli dati i svoje očitovanje na utvrđene činjenice koje su u konačnici dovele do prekida radnog odnosa. Neki su to iskoristili, a neki, kako doznajemo, i nisu. U otkrivanju ovih slučajeva Promet je uz vlastiti Odjel sigurnosti koristio i usluge vanjskih kooperanata, odnosno, detektivske agencije.

Vaša reakcija na temu