Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ČISTOĆA NA REPERTOARU: Tematska sjednica posvećena gradskoj firmi i neredu na ulicama zbog otpada
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

ČISTOĆA NA REPERTOARU: Tematska sjednica posvećena gradskoj firmi i neredu na ulicama zbog otpada

Održava se od 16 sati

Nakon redovne sjednice Gradskog vijeća koja se protegnula i u novi dan, vijećnici se opet sastaju kako bi raspravili o stanju u splitskoj Čistoći.

Tematska sjednica je zakazana za 16 sati, održava se na inicijativu HGS-ovog Igora Stanišića koji je prikupio potrebne potpise kolega još u lipnju. Nije ih predao tada, kako je rekao, da ne ugrožava turističku sezonu. Na sjednici održanoj u ponedjeljak je jedna od točaka dnevnog reda bilo i poslovanje Čistoće. Direktor Ivica Karoglan je stao pred vijećnike i među odgovorima je naveo i kako ono što je napravila komunalna firma je na čast svima. Kako će izgledati tematska sjednica, dalo se naslutiti u retorici političkog tajnika stranke Centar, Igora Skoke, koji proziva HDZ da se radi grad slučaj samo da bi, pojednostavnjeno, skrenuli temu s kandidata za gradonačelnika, ulogu koju želi Tomislav Šuta

Od realnih problema  izdvojimo kako je gradonačelnik Ivica Puljak najavio povratak kontejnera za glomazni otpad, umjesto odlaganja na javnu površinu po dogovoru. Također, rečeno je i da će se susjednim gradovima i općinama podignuti cijena odlaganja otpada na Karepovcu. 

Tematska sjednica, inače, ima dvije točke dnevnog reda, rad Čistoće u posljednje tri godine te stanje na splitskim ulicama po pitanju prikupljanja otpada.

Vaša reakcija na temu