Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čitatelj nam je poslao fotografiju iz Ciste Velike, što se može zaključiti iz policijskog odgovora?

Čitatelj nam je poslao fotografiju iz Ciste Velike, što se može zaključiti iz policijskog odgovora?

Policijski službenici PGP Trilj u dva su navrata tijekom kolovoza postupala na navedenom području

Nakon što smo svjedočanstvo čovjeka kojega su migranti uz prijetnju pištoljem natjerali da ih nekoliko sati vodi kroz šumu na granici s Bosnom i Hercegovinom, dobili smo fotografiju snimljenu u Cisti Velikoj nekoliko dana prije tog incidenta. Tako nam je rečeno.

Na fotografiji se vide hrvatski policajci i grupa ljudi za koje se čini da su migranti. Poslali smo fotografiju policiji i pitali o čemu se radi...

- Policijski službenici PGP Trilj u dva su navrata tijekom kolovoza postupala na navedenom području. Prvom prigodom su zatekli 57-godišnjeg njemačkog državljanina kako u vozilu prevozi više osoba koje nisu imale osobne isprave, odnosno u Republici Hrvatskoj su ilegalno boravili. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj 57-godišnj njemački državljanin uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku. Osobe koje su zatečene u vozilu procesuirane su sukladno Zakonu o strancima. U drugom slučaju zatekli su 28-godišnjeg njemačkog državljanina kako u vozilu prevozi osobe koje nisu imale osobne isprave, odnosno u Republici Hrvatskoj su ilegalno boravili. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, 28-godišnj njemački državljanin uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku. Osobe koje su zatečene u vozilu procesuirane su sukladno Zakonu o strancima - odgovorili su nam iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dakle, dva njemačka državljana su uhvaćena u mjesec dana na tom malom pograničnom području.

Vaša reakcija na temu