Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČUDO OD SAMOHRANE MAJKE: Zadranka poklonila automobil, a otkrila nam je da će darovati još jedan!

ČUDO OD SAMOHRANE MAJKE: Zadranka poklonila automobil, a otkrila nam je da će darovati još jedan!

Filomena nam je rekla da je prošla pakao u životu, rat, ostala bez oba roditelja, teško se razboljela...

'Poklanja se manje auto obitelji koja je stvarno u potribi. Auto je u voznom stanju i registrirano još tri mjeseca. Sve informacije u inbox'. Ovaj oglas u Facebook grupi 'Kupi prodaj Dalmacija' izazvao je nevjericu, pogotovo jer je objavljen pod profilom 'Jesam To'. No, automobil je zbilja darovan, a mi smo se čuli sa ženom koja je napisala tu poruku. Radi se o Zadranki Filomeni, rekla nam je i prezime, ali ne želi se 'reklamirati' objavom na portalu...

- Kao što sam i željela, Opel Corsa stara 17 godina je otišla u prave ruke, samohranoj majci koja ima četvero djece i živi u Splitu - rekla nam je Filomena, također samohrana majka.

Zanimalo nas je kako je uopće došla na ideju darovati vozilo...

- Rođak mi je rekao da ima automobil za mene od svog prijatelja koji posjeduje nekoliko vozila. Kako ja već imam svoju Opel Corsu, rekla sam da mi ne treba, ali mi je on svejedno dao i rekao da radim s njom što želim. I onda sam se ja odlučila na ovaj potez, jer i ja sam svašta prošla u životu, znam kako je imati i nemati - otkrila nam je Zadranka.

Još nam je kazala da je prošla pakao u životu, rat, ostala bez oba roditelja, teško se razboljela... Sve nam je to rekla da shvatimo njen čin.

- Živjela sam pet godina u samostanu, časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove odgojile su me s puno ljubavi i darivanja.

Filomena radi noćne smjene u trogirskoj pekari, majka je 17-godišnjaka i dvogodišnjakinje. Pitali smo je što je njen tinejdžer rekao, ipak će on brzo položiti vozački...

- Počeo je plakati od ponosa, rekao mi je: 'Mama, ti si čudo!', a još nešto ću vam reći kada pitate za njegovo auto. Iduće godine ćemo darovati i Corsu koju ja vozim jer će sin kupiti novo auto kada položi, a ne trebaju nam dva... - rekla nam je Filomena.

Eto, koliko god ljudi bili skeptični i u svakom ispravnom djelu tražili krivi motiv, lijepo je čuti i ovakvu iskrenu priču. Sa samo jednim motivom - usrećiti drugu osobu.

Vaša reakcija na temu