Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Dabro: Simboli koji vrijeđaju osjećaje osamdeset posto građana ove države moraju biti zakonom sankcionirani

Dabro: Simboli koji vrijeđaju osjećaje osamdeset posto građana ove države moraju biti zakonom sankcionirani

'Izjave splitskih prvaka SDP-a najbolje govore o mentalnom stanju u ovoj stranci'

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta, oglasio se na društvenim mrežama nakon burnih reakcija na priopćenje stranke vezano za jučerašnji koncert Bijelog dugmeta u Splitu.

'Nakon što je u Splitu na koncertu Bijelog dugmeta izvedena pjesma kojom se veliča jugoslavenska državna tvorevina uz pripadajuću ikonografiju reagirala je podružnica Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije. U odmjerenoj izjavi podsjetili su na tešku pomorsku blokadu i granatiranje Splita na početku Domovinskog rata i žrtvu koju je ovaj grad pretrpio u obrambenom i oslobodilačkom ratu. Ovaj čin opisali su kao uvredu hrvatskoj državi i narodu, a posebno braniteljskoj populaciji koja je najzaslužnija za nastanak naše države. Također, pozvali su DORH i MUP da reagiraju kako ovakvi ispadi ne bi isprovocirali građane da uzmu pravdu i provođenje zakona u svoje ruke. 

Njihova reakcija izazvala je salvu uvreda od strane političara iz redova SDP-a koji su ih optužili za prijetnje, govor mržnje i zastrašivanje. Najgrublji je bio saborski zastupnik Ranko Ostojić koji je koristeći kočijaški rječnik poručio kako na koncertu ništa nije bilo nezakonito te 'kako je dosta bilo tih vaših sranja'. 

Izjave splitskih prvaka SDP-a najbolje govore o mentalnom stanju u ovoj stranci i nakon gotovo 35 godina samostalnosti hrvatske države. Njima nije sporan znak pod kojim je razorena i okupirana trećina Hrvatske. Nije im sporan znak pod kojim je izvršen masakr u Škabrnji i na Ovčari. Za njih je to znak slobode, za nas ostale znak mržnje, zla i okupacije. I upravo zbog takvog stanja svijesti SDP umire u agoniji već treći mandat u opoziciji, a po svemu sudeći bit će tamo i naredna tri mandata. 

Splitski slučaj još jednom je pokazao potrebu primjene pozitivnih europskih propisa u suočavanju s obilježjima svih totalitarnih sustava. Simboli koji vrijeđaju osjećaje osamdeset posto građana Splita i Hrvatske ne mogu biti izuzeti od kaznenog zakona i sankcioniranja. Naša misija je kroz zakonske izmjene rješavati ovakve stvari i u tome ćemo ustrajati', stoji u priopćenju.


Vaša reakcija na temu