Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAVOR MATIJEVIĆ: Plaćam piće onome tko je odlučio da Split ne dobije Europske igre
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

DAVOR MATIJEVIĆ: Plaćam piće onome tko je odlučio da Split ne dobije Europske igre

SDP-ovac je jedini i bio protiv održavanja manifestacije 'jer bi to 'bila propast za grad'

Vijećnik SDP-a Davor Matijević je na sjednici Gradskog vijeća komentirao rad gradonačelnika Ivice Puljka za prvih šest mjeseci tekuće godine, te tom prigodom pozdravio odluku da Split nije dobio Europske igre. Što se tiče Puljkovog rada rekao je kako je ponudio izvješće rada gradske uprave, a ne gradonačelnika.

- Volio bih da promijenimo praksu gdje raspravljamo o birokratskim izvještajima upravnih odjela ove gradske uprave, a da zapravo raspravljamo o radu i aktivnostima samog gradonačelnika. Nas vijećnike, kao i javnost bi sigurno puno više zanimale aktivnosti Puljka, nego što nas zanima podatak, primjerice, da je Odsjek za rad Gradskog vijeća obavljao prijepis tonskih zapisa sjednica - rekao je Matijević.

Što se tiče rada gradonačelnika za 2023. godinu o njemu će, kaže, moći dat sud tek na kraju godine. 

- Na kraju se punti broje i tek na kraju godine ćemo znati koliko je ova godina za vas, ali i sve nas, bila uspješna ili ne - smatra. 

Istaknuo je i da je puno tema otvoreno, od socijalnih mjera, stambene politike, strateških razvojnih projekata, donošenje novog GUP-a, gradnja garaži, Žnjan te nizom drugih projekata s čijom dinamikom nitko ne može biti zadovoljan. 

- Gradonačelniče, vrijeme neumorno teče i vremena je sve manje. Vi imate povijesnu šansu jer ovakvu političku stabilnost u Gradskom vijeću nije imao nitko prije vas niti će se ovako nešto ikada više ponoviti. Za sve vaše uspjehe ili neuspjehe bit ćete odgovorni isključivo sami i alibija više nemate - ustvrdio je. 

Matijević procjenjuje da će ova godina biti skromna i po pitanju gradskih projekata, ali to će još vidjeti do kraja godine. 

- Danas ću podržati vaše izvješće i najiskrenije se nadam da ćete mi dati dovoljno razloga da vam podržim izvješće i kad podvučemo crtu na kraju ove godine - najavio je.

Na kraju se osvrnuo na javna prepucavanja oko toga tko je kriv što Split nije dobio Europske igre. 

- Tko god da je kriv, Bog ga blagoslovio i sreća naša da smo to izbjegli. Volio bih saznati ime stvarnog krivca, ali ne da bih ga kudio nego da bi mu platio piće, jer iz toga ništa dobro ne bi izašlo za ovaj grad - poručio je Matijević koji je jedini lani glasao protiv održavanja igara u Splitu.

Vaša reakcija na temu