Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Debeljakova tvrtka po drugi put pred stečajem u godinu dana

Debeljakova tvrtka po drugi put pred stečajem u godinu dana

Fina je zatražila pokretanje postupka zbog duga od 50 tisuća eura

Trgovački sud u Splitu pozvao je osobe ovlaštene za zastupanje tvrtke Izvor energije vjetroparkova da u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obveza dužnika. Osoba ovlaštena za zastupanje je vlasnik splitskog škvera Tomislav Debeljak, a radi se o njegovoj tvrtki koja je 2013. osnovana s 20 tisuća kuna temeljenog kapitala. 

Stečaj je zatražila FINA, i to zbog duga od 50 tisuća eura. Ovo je u godinu dana drugi put da FINA traži stečaj ove Debeljakove tvrtke. Prošle godine su u travnju podnijeli zahtjev za pokretanjem stečaja, i to zbog duga od nepunih 20 tisuća eura. 

Dok je stvar stigla na razmatranje pred sud, utvrđeno je kako su obaveze podmirene pa je i postupak obustavljen. Kada je FINA lani tražila stečaj, u Debeljakovom društvu bilo je sedam zaposlenih. 

Trgovački sud pozvao je da im se jave i vjerovnici Izvora energije. Ako Debeljak u roku ne podnese popis imovine i obaveza ili ako se utvrdi da imovina društva nije dostatna za namirenje troškova stečajnog postupka, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad dužnikom. 

Vaša reakcija na temu