Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Do ljeta novi pješački most preko Foše, radovi su vrijedni milijun eura

Do ljeta novi pješački most preko Foše, radovi su vrijedni milijun eura

Svečano je potpisan ugovor s izvođačem

Svečano je danas u Salonu Grada Trogira potpisan ugovor s tvrtkom Marana d.o.o., izvođačem radova na novom pješakom mostu preko Foše. Kreću, dakle, radovi koji su se iščekivali gotovo tri godine otkako je zatvoren. 

'Nakon brojnih muka koje smo prošli tijekom natječaja i žalbi, napokon imamo potpisan ugovor. Radovi su vrijedni milijun eura s PDV-om, a rok je izvođenja pet mjeseci. Nadam se da će se doista privesti kraju u tom periodu, odnosno da ćemo do turističke sezone, kada nam je od posebnog značaja, imati pješački prijelaz preko Foše.

Iznimno je važan i za građane s obzirom na to da će poboljšati protok, ali i sigurnost. Stanarima stare gradske jezgre taj prijelaz nedostaje čitavu godinu kako bi im skratio, primjerice, put do Doma zdravlja s druge strane', istaknuo je trogirski gradonačelnik Ante Bilić

Očekuje se i kako će skidanje starog mosta biti zahtjevno, no napomenuo je kako je sve predviđeno ugovorom te kako je odabran pouzdan izvođač. Gradonačelnik Bilić izrazio je kako neće biti nikakvih neugodnih iznenađenja, odnosno tehničkih problema koji se mogu pojaviti kod takvih konstrukcija. 

'Proučili smo projekt, ne bi trebalo biti iznenađenja. Na mostu će raditi između 10 i 15 ljudi, što bi trebalo biti dovoljno da sve bude odrađeno u roku. Most je poprilično zahtijevan što se tiče geometrije, izgleda i drugih aspekata, no nije neizvediv. Nama ne bi trebao biti izazovan s obzirom na to da su nam projekti poput ovoga glavna djelatnost', istaknuo je Marin Smodlaka iz tvrtke Marana. 

Napomenuo je također kako o njihovu iskustvu dovoljno govori činjenica da su sudjelovali u većini većih projekata u Dalmaciji, pa i šire, uključujući, primjerice, vidilicu na Marjanu, vidikovac poviše Makarske itd.

Vaša reakcija na temu