Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dobio sedam godina zatvora za prodaju 55 kila marihuane i kilograma kokaina

Dobio sedam godina zatvora za prodaju 55 kila marihuane i kilograma kokaina

Tvrdi da je radio za ljude koji su mu ukrali auto pa tražili 10 tisuća eura za otkup

U Splitu je na sedam godina zatvora osuđen Ivica P., 56-godišnjak iz Knina, i to zbog prodaje 55 kilograma marihuane i jednog kilograma kokaina te šverca 160 kila duhana iz BiH.

Ivici P. produljen je po sili zakona pritvor u kojem se nalazi od uhićenja koncem prošle godine.

Osuđen je za prodaju 995,8 grama kokaina Juri R. u 7.09 sati 2. rujna 2021. u Klisu, prodaju 24,69 kilograma marihuane Željku S. oko 14.40 sati 8. studenog 2021. te prodaju 29,2 kilograma marihuane Robertu Č. i Juri V. oko 18.25 sati 14. svibnja prošle godine kod mjesta Ramljane u Općini Muć.

Policiji je dopao šaka 20. prosinca prošle godine nakon što je ušao u RH preko graničnog prijelaza Strmica sa 160 kilograma duhana koji nije prošao carinski pregled. S njim je u autu bio jedan carinik, kojeg je povezao put Knina.

U svojoj obrani kazao je da je to bio njegov duhan kojeg je uzeo u BiH i kojeg nije ni imao namjeru uvoziti u Hrvatsku, no te je večeri pozvan na jedan rođendan u Knin pa je zbog toga prešao granicu.

Ustvrdio je i kako s drogom nema veze. Ispričao je kako je sve počelo nakon što mu je ukraden automobil. Javili su mu se ljudi i ponudili da ga otkupi za 10 tisuća eura. Toliko novca nije imao uz sebe pa je pristao raditi ono što mu kažu. Mislio da je u Hrvatsku prevozi duhan, a ne drogu. Kada bi prešao granicu, u auto bi se ukrcao muškarac koji bi mu govorio gdje da vozi.

I dan danas se boji za život svoje djece i supruge te svoje braće.

Sudac Marjan Saša nije prihvatio obranu okrivljenog te je izrekao strožu sankciju imajući u vidu kako se radi o velikim količinama droge.

Na suđenju su ispitani i kupci droge koji su u međuvremenu osuđeni. Nisu htjeli kazati da su drogu uzeli u Ivice P. pa ih je sudac kaznio sa po 4.000 eura kazne.

Vaša reakcija na temu