Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DORH se neće žaliti na presudu šestorici mladića povezanih sa silovanjem maloljetnice

DORH se neće žaliti na presudu šestorici mladića povezanih sa silovanjem maloljetnice

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost

Četiri mjeseca od izricanja nepravomoćne presude Županijskog suda u Zadru, u DORH-u su zaključili kako su zadovoljni izrečenim kaznama protiv šestorice mladića povezanih sa stravičnim slučajem višestrukog seksualnog zlostavljanja i silovanja 15-godišnjakinje iz okolice Zadra. 

Podsjetimo, prvookrivljenik je osuđen na sedam godina zatvora, drugookrivljenik na dvije i pol godine, trećeokrivljenik na tri godine, a četvrtookrivljenik na godinu dana zatvora. Dvojica, koja su u vrijeme počinjena kaznenih djela bila maloljetna, puštena su na 'uvjetnu' slobodu, jedan uz tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a drugi uz obvezu psihosocijalnog tretmana i rada za opće dobro.

- Nakon analize obrazloženja te presude ovo državno odvjetništvo je donijelo zaključak da nema zakonskih osnova za podnošenje žalbe u ovom kaznenom predmetu, dok izrečene sankcije mladim punoljetnicima i dvojici maloljetnika zadovoljavaju ciljeve specijalne i generalne prevencije, te su u suglasju sa utvrđenim otegotnim i olakotnim okolnostima na strani svakog pojedinog optuženika - rekao je za 057 Info Denis Sokol, glasnogovornik i zamjenik županijskog državnog odvjetnika koji je vodio taj predmet.

Sokol podsjeća kako je cijela rasprava bila isključena za javnost. Upravo zbog toga teško je procijeniti adekvatnost kazne za koje dio građana smatra kako su premale s obzirom na mučne detalje koji su objavljeni prilikom izricanja presude, piše 057 Info.

Vaša reakcija na temu