Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić DRUŠTVO MARJAN Stanje šume je slično onom iz jeseni 2016. kada je krenula zaraza potkornjakom, šuma se ponovno počela sušiti

DRUŠTVO MARJAN Stanje šume je slično onom iz jeseni 2016. kada je krenula zaraza potkornjakom, šuma se ponovno počela sušiti

Upozorenje su objavili na Facebooku

Članovi Društva Marjan su na Facebooku objavili fotografiju marjanske šume iz rujna ove godine i usporedili je s onom iz jeseni 2016. godine kada je počelo širenje potkornjaka. 

Upozoravaju kako su se stabla ponovno počela sušiti.

- Prije 2 mjeseca su nas iz Grada Splita i Hrvatskog šumarskog instituta uvjeravali kako je potkornjak na Marjanu gotovo nestao. Današnje stanje šume, po broju crvenih krošnji jako podsjeća na stanje jeseni 2016. kad je zaraza započela, samo je sad oko 35.000 stabala manje. Još jednom upozoravamo da su se stabla ponovo počela sušiti, pa se nadamo da razlog ovaj put neće tražiti godinama te da će reagirati prije nego cijelu šumu budu morali posjeći - objavili su iz fotografiju.


Vaša reakcija na temu