Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DVA SABLASNA BIJELA KOVČEGA Sahranjene sestre Petra i Jelena Kelam, intervenirala Hitna pomoć

DVA SABLASNA BIJELA KOVČEGA Sahranjene sestre Petra i Jelena Kelam, intervenirala Hitna pomoć

Zbog nezapamćene tragedije u Kaštelima proglašen Dan žalosti

Dok je u Kaštelima Dan žalosti, u Radošiću su na vječni počinak ispraćene sestre Petra (25) i Jelena (21) Kelam koje su poginule u stravičnoj prometnoj nesreći u Dicmu. Mlade Kaštelanke vraćale su se s proslave Petrinog rođendana, kada je u njihovu Škodu udario Mercedes za čijim upravljačem je bio 19-godišnji mladić.

Mučan sprovod s dva sablasna, bijela kovčega protekao je u potpunoj tišini koju je nekoliko puta proparao zvuk sirena Hitne pomoći. Liječnici su intevenirali jer je nekima od sudionika pozlilo.

'Imam ruke koje su vas grlile, dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagrli, dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra.

Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša, dico moja dobra, dico moja lipa. 

Duša mi se raspada, ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater s vama bude danas.

Mi smo kršćani, mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu', prije sahrane poručila je majka nesretnih djevojaka, Renata Kelam, koja inače obnaša dužnost nezavisne općinske vijećnice u Lećevici.

Vaša reakcija na temu