Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DVOKATNICA NA DALMATIA TOWERU?! Evo o čemu je riječ i kako će izgledati najveća zgrada u Hrvatskoj kada bude gotova

DVOKATNICA NA DALMATIA TOWERU?! Evo o čemu je riječ i kako će izgledati najveća zgrada u Hrvatskoj kada bude gotova

Čitatelji su nam poslali fotografije, a mi smo kontaktirali investitora

Posljednjih dana nam se nekoliko čitatelja javilo s upitom vezanim za Dalmatia Tower. Na vrhu najviše zgrade u Hrvatskoj, naime, kao da je niknula još jedna dvokatnica koja nema veze s tornjem, djeluje kao nadogradnja u nekim siromašnijim zemljama u kojima se ne mari toliko za legalnost. Upitali smo investitore o čemu se radi.

- Žao mi je što se u ovoj fazi međunarodno priznatog projekta dovodi u pitanje naš rad jer još slijede završni radovi, postavljanje fasade na tom djelu krova koja će pratiti prepoznatljive linije, sve u skladu s idejnim projektom Otta Barića - rekao nam je Davor Pavlov, direktor tvrtke investitora Westgate Tower d.o.o.

Potom je pojasnio...

- Toranj B projekta Westgate - Dalmatia Tower gradi se prema projektnoj dokumentaciji i u skladu sa zakonskom regulativom te je izgradnja postrojenja na krovu objekta predviđena glavnim projektom i građevinskom dozvolom. Radi se o tehnički najsloženijem dijelu tornja u kojem će se smjestiti preko 40 tona opreme, odnosno sva bitna postrojenja za njegovo funkcioniranje: 60 vanjskih jedinica klimatizacijskog sustava, klima komore za obradu svježeg zraka, uređaji za tretman potrošne vode te strojarnice svih dizala. Obzirom na činjenicu da će navedena oprema na visini od 100 metara biti izložena udarima bure, posebna je pažnja posvećena zaštiti navedene zone postrojenja kako bi se osigurala funkcionalnost objekta u svim vremenskim uvjetima - kazao je Pavlov.

Iz firme nam još kažu da korona nije usporila radove te je na snazi i dalje planirani termin otvorenja prvog Marriott hotela u toj zgradi, a to je ljeto 2021. godine.

Donosimo i rendere koji prikazuju kako će toranj izgledati kada se završe radovi...



Vaša reakcija na temu