Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Fantomska gradnja s Brača seli u sudnicu, potvrđena optužnica protiv Snežane Bralić i ostale petorice

Fantomska gradnja s Brača seli u sudnicu, potvrđena optužnica protiv Snežane Bralić i ostale petorice

USKOK ih tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a protiv Snežane Bralić, bivše šefice Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo u Supetru, poduzetnika Tonća Kelama, arhitekta Dinka Grgurevića te geodeta Emila Zlatara, Željka Babića i Antonija Mikačića. USKOK ih tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave. 

Radi se o slučaju legalizacije nepostojećih objekata u atraktivnim uvalama pokraj Milne na Braču, kojeg je prijavio načelnik Općine Frane Lozić

Dobivene su dozvole za zamjenske objekte, što je parcelama značajno podiglo cijenu i omogućilo poduzetniku Kelamu da ih za 1,9 milijuna eura proda francuskom investitoru. Kelama terete da je povećanjem vrijednosti nekretnina pribavio materijalnu korist od 14,6 milijuna kuna. 

U optužnici se navodi da su okrivljenici na traženje Kelama poduzeli radnje da mu se izda najmanje pet rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade kojih uopće nije bilo. U tu svrhu su lažno ucrtavali da se na Kelamovim terenima nalaze manje zahtjevne nezavršene stambene zgrade iako su znali da ih tamo nikada nije bilo, odnosno, da su montirane makete od knaufa i kartona koje se nisu mogle ozakoniti. 

Ovjerene snimke predane su protokolu ureda u Supetru, a Bralić je sebi u rad raspodijelila predmete koje su za Kelama formalno podnijeli članovi njegove obitelji i prijatelji. Bralić je protivno zakonu sačinjavala zapisnike kojima je lažno potvrdila da je provela očevide te utvrdila da stanje na terenu odgovara priloženim snimkama, navodi se u optužnici USKOK-a. 

Bivša šefica ureda u Supetru neko je vrijeme provela u pritvoru, a onda je puštena da se brani sa slobode. Suspendirana je do okončanja kaznenog postupka.

Vaša reakcija na temu