Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Iz Splita krenuli autobusi za Zagreb, popodne se održava Festival slobode

VIDEO Iz Splita krenuli autobusi za Zagreb, popodne se održava Festival slobode

Tražimo da se ne ukidaju naša prava i slobode, kazala je Tina Perić

Festival slobode održava se popodne na Trgu bana Jelačića, a iz Splitsko-dalmatinske županije put Zagreba organizirana su četiri autobusa. Oko 8.45 sati s Poljuda je krenuo prvi autobus, a prije polaska je Tina Perić iz organizacije rekla:

- Iz Splita idu četiri autobusa. Ekipa je tu. Rekli smo da idemo tražiti da se ne ukidaju naša prava i slobode. Eto, to je poruka Festivala.

Organizator je Inicijativa 'Prava i slobode' koja u svome djelovanju, poručili su, namjerava ukazivati na problematiku donošenja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode. Smatraju da su one 'bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog društva'.


Vaša reakcija na temu